Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απέλασης 59 αλλοδαπών

Απελάθηκαν την Πέμπτη τα ξημερώματα 59 Νιγηριανοί λαθρομετανάστες, που κρατούνταν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Η επιχείρηση της αστυνομίας, πραγματοποιήθηκε...
στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της μη νόμιμης μετανάστευσης και είναι η έβδομη φορά που γίνεται ομαδική απέλαση από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Η επιστροφή των 59 Νιγηριανών έγινε με ειδική πτήση τσάρτερ από το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", με τη συνοδεία 130 αστυνομικών, ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτριας,
αριθμός ο οποίος καθορίστηκε σύμφωνα με τις διεθνείς πρακτικές και τις διαδικασίες ασφαλούς μεταφοράς των επαναπατρισθέντων, σε συνδυασμό με την ασφάλεια της πτήσης.
Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, το κόστος της επιχείρησης ανήλθε στο ποσό των 229.500 ευρώ, το οποίο καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών. Μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφών προβλέπεται η πραγματοποίηση - χρηματοδότηση οχτώ ακόμη πτήσεων τσάρτερ έως 30-06-2011, για την αναγκαστική απομάκρυνση παράνομων αλλοδαπών.
Από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον περασμένο μήνα, με τις έξι προηγούμενες πτήσεις απομακρύνθηκαν συνολικά 258 λαθρομετανάστες και συγκεκριμένα, 71 Νιγηριανοί, 90 Πακιστανοί, 20 Αφγανοί, τέσσερις Σύροι και 73 από τον Άγιο Δομίνικο.
Keywords
Τυχαία Θέματα