Παγκόσμια μουσική πρωτιά στο διαδίκτυο από 17χρονη μαθήτρια!

Έγινε απρόσμενα γνωστή ως Κωνσταντίνα Angel. Είναι 17 χρονών και απόλυτα συνειδητοποιημένη γι’ αυτό που θέλει να κάνει και που δεν είναι άλλο από τη μουσική. Μαθήτρια της Γ’ τάξης του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, η Κωνσταντίνα Γερμανίδου είναι ένα σύγχρονο κορίτσι της εποχής της, που κατάφερε όχι μόνο να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχει το διαδίκτυο αλλά να το κατακτήσει, “σκαρφαλώνοντας στην κορυφή της λίστας των μουσικών προτιμήσεων 4000 χρηστών μιας μεγάλης παγκόσμιας διαδικτυακής κοινότητας.

Συγκεκριμένα, η συμμετοχή

της σε έναν από τουςδιαγωνισμούς που διοργανώνει η ιστοσελίδα “BEAT100 Music Charts”, κατόπιν παρότρυνσης της μητέρας της, τής πρόσφερε τη νίκη και την ευκαιρία που ζητούσε: να γίνει γνωστή η δουλειά της. Το τραγούδι που έγραψε και συνέθεσε με τίτλο “Just your touch”, με το οποίο και συμμετείχε στον διαγωνισμό, αγαπήθηκε και συγκέντρωσε την προτίμηση 16.000 διαδικτυακών χρηστών!

Απόλυτα προσγειωμένη στην πραγματικότητα της εποχής, δηλώνει έτοιμη να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική. Όσο για το ψευδώνυμο Angel, όπως λέει είναι το όνομα του προφίλ μιας ομάδας φιλενάδων της που επικοινωνούν μέσω του facebook. Σε ένα από τα διαλείμματα, η νεαρή Κωνσταντίνα μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τους στόχους και τις φιλοδοξίες της:



- Πρώτη θέση σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό. Πώς προέκυψε το “Just your touch”;
Συνήθιζα να ανεβάζω δικά μου τραγούδια στο διαδίκτυο. Έχω σελίδα στο facebook και μου έστειλαν ενημέρωση για να συμμετάσχω στον διαγωνισμό. Στην αρχή, το συζήτησα με τη μητέρα μου. Έβαλα δύο τραγούδια στην ιστοσελίδα BEAT100 Music Charts και έβλεπα ότι ανεβαίνουν οι προβολές. Η σελίδα αυτή ανά δύο εβδομάδες δίνει βραβεία και σε νέο νικητή. Εκεί, ψήφισα κι εγώ όσα τραγούδια μου άρεσαν. Είχα φτάσει στην πρώτη θέση, όμως μου έκαναν αναφορά για δήθεν σαμποτάζ από μία Ολλανδή τραγουδίστρια και πήγα 150 ψήφους πίσω. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες οι φίλοι μου άρχισαν να ψηφίζουν περισσότερο και τη Δευτέρα μου έστειλαν ενημερωτικό mail ότι κέρδισα!.

– Υπήρχε κάποιο συγκεκριμένο βραβείο για το νικητή;
Για να είμαι ειλικρινής, νόμιζα ότι θα υπήρχε κάποιο μικρό συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία ή κάτι παρόμοιο. Όμως, το βραβείο ήταν ένα μικρό χρηματικό ποσό και αναφορές σε άρθρα στον ξένο Τύπο. Ο στόχος μου δεν ήταν βέβαια να βγω πρώτη. Δοκίμασα τις δυνάμεις μου. Από τη διευθύντρια του σχολείου έμαθα αργότερα ότι το τραγούδι και η νίκη μου έγιναν γνωστά σε πολλά ΜΜΕ.

- Το βιντεοκλίπ του τραγουδιού πού είναι γυρισμένο;
Στην παραλία των Αμμόλοφων. Στην αρχή το έκανα τελείως ερασιτεχνικά, για την πλάκα μου, το ανέβασα μόνο στο κανάλι μου και στη σελίδα μου στο facebook. Μετά, όταν προέκυψε ο διαγωνισμός, το έστειλα για τη συμμετοχή μου, επειδή δεν υπήρχε κάποιο άλλο βίντεο σε καλύτερη ανάλυση.

– Πόσο κόστισε όλη αυτή η προσπάθεια;
Το βιντεοκλίπ κόστισε 50 ευρώ και άλλα 25 η ηχογράφηση (σ.σ. έγινε σε στούντιο στην Καβάλα).

- Πώς σου ήρθε η ιδέα για τη σύνθεση του τραγουδιού;
Αρχικά το συζήτησα με τη μητέρα μου. Τη συμβουλεύομαι για όλα όσα αφορούν τη μουσική, επειδή είχε ασχοληθεί ως παιδί με την κιθάρα. Υπάρχει και μία μικρή οικογενειακή παράδοση, αφού κι ο παππούς μου έπαιζε βιολί. Η μαμά μου με παρακίνησε να γράψω στίχους. Το πρώτο μου τραγούδι ήταν διασκευή από ρωσικό κομμάτι. Υπήρξαν φίλοι που τους άρεσε η φωνή μου, ενώ είχα και επαφή με κάποιους dj από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο κομμάτι, που το βρήκα από το internet, έγραψα πάνω τη μελωδία της φωνής και τους στίχους κι έτσι δημιουργήθηκε το ‘Just your touch’.

– Πόση ώρα ασχολείσαι καθημερινά με τη μουσική;
Κάθομαι αρκετές ώρες και δημιουργώ μελωδίες ή γράφω στίχους. Είμαστε 11 μαθητές στην τάξη και πέντε στην κατεύθυνση στο σχολείο. Ουσιαστικά είναι σαν να παρακολουθώ μαθήματα σε φροντιστήριο. Δεν πηγαίνω σε ιδιαίτερα μαθήματα και έχω πολύ χρόνο να αφιερώσω στη μουσική. Μόλις μου δώσει κάποιος dj τη μελωδία, φτιάχνω στίχους. Σε μια- δυο μέρες βγαίνει η μελωδία, σε τρεις- τέσσερις ώρες οι στίχοι.

- Σκέφτεσαι ν’ ασχοληθείς επαγγελματικά με το τραγούδι;
Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη και η μητέρα μου αναγκάστηκε να φύγει τον Ιούλιο στην Αγγλία για να εργαστεί εκεί. Δεν το κρύβω πως θέλω να φύγω κι εγώ μόλις τελειώσω με το σχολείο και σκέφτομαι να μην δώσω πανελλήνιες εξετάσεις. Θέλω να ασχοληθώ με τη μουσική. Έχω, βέβαια, ελλείψεις, όπως στην Αρμονία. Δεν έχω πάει ποτέ σε ωδείο και είναι δύσκολο να μπω σε κάποια σχολή μουσικολογίας εδώ στην Ελλάδα. Ωστόσο, θέλω πάρα πολύ να ασχοληθώ με το τραγούδι.

The post Παγκόσμια μουσική πρωτιά στο διαδίκτυο από 17χρονη μαθήτρια! appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα