Παραιτήθηκε ο Γιάννης Καπελέρης

Την παραίτησή του από τη θέση του γγ Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων υπέβαλε σήμερα ο κ. Ι. Καπελέρης, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ...
υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε την παραίτηση του κ. Καπελέρη μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος του, για απιστία περί την υπηρεσία.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη
και αφορά σε καταγγελίες για τη μη είσπραξη προστίμων σε πρατήρια για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Ο κ. Καπελέρης αρνείται τις κατηγορίες.

Στήριξη από τους Βενζινοπώλες

"Άδικη και λανθασμένη" χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Υγρών Καυσίμων την απόφαση να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων Ι. Καπελέρη, για την γνωστή εγκύκλιο με την οποία ανεστάλησαν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε χιλιάδες συναδέλφους πρατηριούχους σχετικά με τις εγγραφές στο σύστημα "Ήφαιστος".

Η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της υπενθυμίζει ότι έχει επισημάνει κατ΄ επανάληψη ότι τα πρόστιμα αυτά επιβλήθηκαν για τυπικούς και όχι ουσιαστικούς λόγους και δεν έχουν καμία σχέση με λαθρεμπόριο.

''Το ζήτημα είναι ότι όταν σταμάτησε η αγορά πετρελαίου θέρμανσης με τον υψηλό φόρο που ισχύει για το πετρέλαιο κίνησης πολλοί συνάδελφοι θεώρησαν ότι εξέλιπε και η υποχρέωση υποβολής των σχετικών δηλώσεων στον Ήφαιστο. Αφότου το θέμα διευκρινίστηκε, οι δηλώσεις υποβάλλονται κανονικά'', εξηγεί η ομοσπονδία.

Συγχαρητήρια στους... λαθρέμπορους

Δηλώνει δε ότι, η αναστολή των προστίμων έγινε ύστερα από αίτημα της ομοσπονδίας ενώ από τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει εξάλλου ότι οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων είχαν προτείνει την νομοθετική ρύθμιση του θέματος, θεωρώντας ότι δεν σχετίζεται με πράξεις λαθρεμπορίας.

''Αν ύστερα από τόσα χρόνια που το λαθρεμπόριο καυσίμων πραγματικά οργιάζει, η Πολιτεία κατέληξε ότι ένοχοι είναι μερικές χιλιάδες πρατηριούχοι που αμέλησαν μια τυπική υποχρέωση τότε κάθε σχόλιο περιττεύει. Και δεν έχουμε παρά να δώσουμε συγχαρητήρια τόσο στις διωκτικές αρχές όσο και στα πραγματικά κυκλώματα του λαθρεμπορίου που καταφέρνουν με τόσο μεγάλη επιτυχία να θολώνουν τα νερά'' καταλήγει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα