Πεδίο μάχης η Αθήνα

Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι του κέντρου στην Αθήνα μετά την άγρια δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Κανταρή. Χτες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε μεγάλη σε όγκο πορεία από το σημείο της δολοφονίας μέχρι το δημαρχείο της πλατείας Κοντζιά όπου...
οργισμένοι Έλληνες αλλά και μέλη εθνικιστικών οργανώσεων φώναζαν συνθήματα εναντίων των ξένων ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια. Δεκαεπτά άτομα - στην πλειοψηφία αλλοδαποί- μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ επιθέσεις σημειώθηκαν εκατέρωθεν.

Η Αστυνομία προχώρησε
σε 48 προσαγωγές (40 Έλληνες και επτά αλλοδαποί. Το απόγευμα σημειώθηκαν επεισόδεια από ομαδες αναρχικών και μεταναστών έξω από το κτίριο της πρυτανείας στα Προπύλαια που τελούσε υπό κατάληψη. Πριν από τη συγκέντρωση σημειώθηκε επίθεση κατά δύο αστυνομικών με πολιτικά, στην Ακαδημίας, από ομάδες αντιεξουσιαστών. Στην επίθεση- που είχε ως αποτέλεσμα ελαφρείς τραυματισμούς- χάθηκε το όπλο ενός αστυνομικού, το οποίο εντοπίστηκε σε παραπλήσιο κάδο μετά από λίγες ώρες. Λίγο μετά το επεισόδιο έγιναν δύο προσαγωγές.Παράλληλα οι αναρχικοί κατέβασαν στην ελληνική σημαία από το κτήριο της πρυτανίας και αφού την έκαψαν ανέβασαν μια μαυροκόκκινη.

Επεισόδια σημειώθηκαν επίσης στη συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών, στη βίλα "Αμαλία", που τελεί παράνομα εδώ και 25 χρόνια υπό κατάληψη. Μμεγάλη ομάδα ατόμων που ανήκουν στον εθνικιστικό χώρο επιτέθηκαν στους καταληψίες με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές. Η κατάσταση αποκλιμακώθηκε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ.
Keywords
Τυχαία Θέματα