Πεδουλάκης: «Να ξαναπάρουμε τα σκήπτρα»

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ελλάδα και η βήμα - βήμα πορεία του «εξάστερου» με φόντο το Λονδίνο στην Eυρωλίγκα, είναι οι στόχοι του νέου Παναθηναϊκού, όπως τόνισε ο Αργύρης Πεδουλάκης στον NovaΣΠΟΡ FM...
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού επ' ευκαιρία του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα του «εξάστερου» κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης,
μίλησε για τη νέα ομάδα του «τριφυλλιού», τα στοιχεία που θα διαθέτει, τι θα κρατήσει από το παρελθόν και ποια θα είναι η ταυτότητά του.

Ξεκαθάρισε ότι πρωταρχικός στόχος είναι η κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ για την Ευρωλίγκα φάνηκε περισσότερο συγκρατημένος, καθώς η ομάδα του έχει λίγους μόνο παίκτες με ευρωπαϊκές παραστάσεις οπότε είναι υποχρεωμένη να προχωράει παιχνίδι με παιχνίδι.

Είπε ακόμα ότι πέραν των «αιωνίων» δε βλέπει άλλη ομάδα να μπορέσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, προέβλεψε ωστόσο ότι πολλές θα κάνουν τη ζωή... δύσκολη στους «αιώνιους» κυρίως λόγω κόπωσής τους από τα συνεχή παιχνίδια.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι με τα σημερινά δεδομένα ο Παναθηναϊκός έχει κλείσει το ρόστερ του και αποκάλυψε πως οι «πράσινοι» έχουν κάνει μια τελευταία προσθήκη, αυτή του Σέρβου γκαρντ Ιγκόρ Μιλόσεβιτς.

Αναλυτικά ο Αργύρης Πεδουλάκης είπε:

O πρώτος αγώνας στην Ευρωλίγκα, κόντρα στη Ρεάλ. Πρόκληση ή βάρος;

«Είναι όμιλος. Όλα τα πράγματα έχουν δύο όψεις. Τα δύσκολα είναι δύσκολα, αλλά μπορούν αν κερδίσεις να σε φέρουν σε άλλη κατάσταση. Το σημαντικό είναι ότι η Ρεάλ έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό αφού έχει παίξει επίσημα παιχνίδια, εμείς δεν το έχουμε αυτό».

Τι πρωτάθλημα περιμένουμε να δούμε φέτος;

«Δεν θα έχει πολλές αλλαγές από πέρυσι. Ουσιαστικότερη αλλαγή είναι οι τέσσερις Αμερικανοί, που θα δυναμώσουν κάποιες ομάδες. Θα ψωνίσουν από το πιο κάτω ράφι, αλλά η αμερικανική αγορά είναι πλούσια, έχει πολύ κόσμο, πιο νέα παιδιά, θα τα προετοιμάσουν και θα βελτιωθούν. Τα τελευταία χρόνια συμβαίνει σε όλες τις ομάδες λόγω των οικονομικών προβλημάτων και το φορολογικό σύστημα που έχει αλλάξει και έχεις να αντιμετωπίσεις πια τα διπλάσια λεφτά με πριν. ΟΙ Τούρκοι και οι Ρώσοι που ανταγωνίζεσαι έχουν 10% και 12% και οι παίκτες έχουν μεγαλύτερο κίνητρο ότι βάζουν πιο πολλά χρήματα στην τσέπη τους».

Αν κάνουμε μια σύγκριση ποδοσφαίρου και μπάσκετ μπορούμε να δούμε και το ελληνικό ποδόσφαιρο να πρωταγωνιστεί όπως το μπάσκετ;

«Η Εθνική θέλει φουρνιές καλών παικτών. Το ελληνικό μπάσκετ σε πανευρωπαϊκό επίπεδο είναι πολύ ψηλά. Από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην Ευρώπη. Εχουν πάρει πολλούς ευρωπαϊκούς τίτλους. Το ελληνικό μπάσκετ έχει το μέταλλο να πρωταγωνιστεί. Το ποδόσφαιρο προσπαθεί να βρει το δρόμο του, να βρει ταυτότητα αγωνιστική, τη φιλοσοφία που θα έχει μέσα στο γήπεδο. Το ελληνικό μπάσκετ τα έχει βρει αυτά. Θα βρεθούν κάποια παιδιά, κάποια ομάδα θα πάρει περισσότερους νέους, δεν θα αλλάξει πολύ αυτό».

Ποια θα είναι η φετινή ταυτότητα του Παναθηναϊκού; Θα παίζει περισσότερο άμυνα θα παίζει επίθεση;

Keywords
Τυχαία Θέματα