Περικοπές και απο το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

ΠΕΘΑΝΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
Ακόμη και το τελευταίο ευρώ υπολογίζουν οι καταναλωτές, προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα έξοδα που έχουν όλα τα νοικοκυριά την περίοδο των εορτών, πόσο μάλλον σε καιρούς λιτότητας. Τα στοιχεία από την Ένωση Κρεοπωλών της....

Βαρβακείου Αγοράς και των υπόλοιπων κεντρικών αγορών αλλά και των Ενώσεων Καταναλωτών είναι απογοητευτικά, παρά τις «εκπτώσεις» των εμπόρων, που προσβλέπουν στην αύξηση του τζίρου.

Πώς διαμορφώνονται οι τιμές

Φέτος, οι τιμές των κρεάτων διαμορφώνονται κατά 1 με 1,5 ευρώ χαμηλότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Κρεοπωλών της Βαρβακείου
Αγοράς, Κλεάνθη Τσιρώνη.

Ο κ. Τσιρώνης σημείωσε ότι στη Βαρβάκειο οι κρεοπώλες περιορίζουν τα περιθώρια κέρδους τους, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού και των περιορισμένων δυνατοτήτων που έχει φέτος ο καταναλωτής. Σε ό,τι αφορά στη διαμόρφωση των τιμών, ανέφερε ότι η τιμή του χοιρινού, που παραδοσιακά είναι και το κρέας που οι Έλληνες προτιμούν περισσότερο για τα Χριστούγεννα, διαμορφώνεται μεταξύ 3,50 και 4,20 ευρώ το κιλό, της κατεψυγμένης γαλοπούλας μεταξύ 4 και 5 ευρώ, ενώ της νωπής φτάνει μέχρι και τα 7 ευρώ το κιλό και το αρνάκι το ντόπιο -στο οποίο υπάρχει επάρκεια - γύρω στα 6,50 με 7 ευρώ το κιλό.

Ο κ. Τσιρώνης σχολίασε ότι οι τιμές της Βαρβακείου διαμορφώνονται χαμηλότερα κατά 2 με 3 ευρώ το κιλό σε σχέση με τις τιμές των πολυεθνικών.

Οι καταναλωτές αγοράζουν λιγότερα…

Άξιον αναφοράς είναι το γεγονός ότι οι καταναλωτές, την πρώτη Κυριακή, οπότε εφαρμόστηκε το εορταστικό ωράριο, έσπευσαν στην κεντρική αγορά των Αθηνών, αλλά διαπιστώθηκε ότι αγοράζουν λιγότερες ποσότητες από ό,τι αγόραζαν στο παρελθόν. Τέλος, ανέφερε ότι, μέχρι στιγμής, η κίνηση είναι μειωμένη κατά 30-35% φέτος σε σχέση με πέρυσι.

«Περικοπές» στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι λόγω χαρατσιών

Την ίδια ώρα, από τη μεριά τους οι Ενώσεις Καταναλωτών επισημαίνουν ότι το φετινό τραπέζι θα είναι λιτό...

Η μνημονιακή πολιτική των περικοπών, των χαρατσιών και της φοροακρίβειας απομακρύνει τους δεινοπαθούντες καταναλωτές από την αγορά και τους καθιστά πιο συγκρατημένους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια του Δεκέμβρη, το άγχος των καταναλωτών είναι... πώς θα καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Είναι βέβαιο ότι ειδικά το φετινό κόστος των χριστουγεννιάτικων αγορών που θα πρέπει να πραγματοποιήσει μια οικογένεια θα είναι πρωτόγνωρα περιορισμένο, εξαιτίας των βάρβαρων περικοπών, που έχουν ως αποτέλεσμα να τινάξουν στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Έτσι, οι πολίτες θα αρκεστούν μόνο στα απολύτως απαραίτητα προϊόντα που συνθέτουν το λιτό γιορτινό τραπέζι και σε διάφορα δώρα, κυρίως παιγνίδια, για να καλυφθεί η χαρά των μικρών παιδιών! Οι πολίτες θα προσπαθήσουν κάτω από τις οικονομικές τους επιβαρύνσεις να συνδυάσουν με το χαμηλότερο κόστος τις εξής κατηγορίες:
Keywords
Τυχαία Θέματα