Πονοκέφαλος για τους επαγγελματίες τα malware

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ασφαλείας Bit9, οι επαγγελματίες του IT ανησυχούν περισσότερο για τα στοχευόμενα malware και τις παραβιάσεις δεδομένων που είναι κλιμακούμενες, ενώ η εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να εντοπίζουν και να σταματούν προηγμένες απειλές παρουσιάζει πτώση.

Σε δήλωση της η διευθύντρια μάρκετινγκ της Bit9, Ilana Goddess, αναφέρει ότι, ‘’Τα στοχευόμενα malware ήταν η κορυφαία ανησυχία για την ασφάλεια για δεύτερο έτος στη σειρά. Το 52.4% των

ερωτηθέντων (πάνω από 15% σε σχέση με πέρυσι), ανέφεραν τα στοχευόμενα malware ως πρωταρχική τους ανησυχία.’’

Στη συνέχεια ανέφερε ότι: “Το όλο θέμα με τα στοχευόμενα malware είναι ότι οι απειλές στοχεύουν αποκλειστικά εσένα ως απλό χρήστη. Είναι πιο δύσκολο να αμυνθείς εναντίον τους γιατί δεν είναι απλά όπως ένας ιός που επηρεάζει μόνο εσένα αλλά οι επιτιθέμενοι δεν σταματούν αλλά επιμένουν μέχρι να πετύχουν το στόχο τους είτε τους πάρει μήνες ή και χρόνια. Τα antivirus δεν πρόκειται να λειτουργήσουν, επειδή οι χρήστες δεν έχουν αναγνωρίσει – ενημερώσει από πριν τις υπογραφές ή η εταιρείες δεν διαθέτουν υπογραφές για τις συγκεκριμένες επιθέσεις”.

Πηγή: SecNews

The post Πονοκέφαλος για τους επαγγελματίες τα malware appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα