Πορτογαλία: Πέτυχε τον στόχο για έλλειμμα 5% το 2012

Η Πορτογαλία, που καλείται να εκπληρώσει τις δύσκολες διεθνείς δανειακές υποχρεώσεις της, έχει καταφέρει να μειώσει το δημόσιο έλλειμμά της στο 5% του ΑΕΠ για το 2012, όπως είχε δεσμευθεί έναντι της Τρόικας των πιστωτών της, ανακοίνωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, κ. Βίτορ Γκάσπαρ.

«Τα προκαταρκτικά δεδομένα που διαθέτουμε κάνουν λόγο για ένα έλλειμμα 8,3 δισ. ευρώ, δηλ.

κατά 700 δισ. ευρώ κάτω από το όριο των 9,03 δισ. ευρώ» που είχε ορισθεί βάσει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ), δήλωσε ο κ. Γκάσπαρ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της οικονομικής εφημερίδας Ντιάριου Εκουνόμικου.

Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν εν όψει της αυριανής δημοσίευσης των δεδομένων για την εκτέλεση του προϋπολογισμού για τον μήνα Δεκέμβριο. Έναντι του δανείου των 78 δισ. ευρώ για την ανόρθωση της οικονομίας της, η Πορτογαλία έχει συμφωνήσει με την τρόικα να αναλάβει την υποχρέωση εκτέλεσης ενός αυστηρότατου προγράμματος λιτότητας για την επόμενη 3ετία.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Λισσαβόνα επέτυχε από τους δανειστές της μία χαλάρωση των στόχων για την εξυπηρέτηση της δανειακής σύμβασης, που προέβλεπε μείωση του ελλείμματος στο 5% του ΑΕΠ για το 2012, και στο 4,5% για φέτος.

The post Πορτογαλία: Πέτυχε τον στόχο για έλλειμμα 5% το 2012 appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα