«Πρωταθλητής με Λίβερπουλ; Μόνο με θαύμα»

Με μια σχεδόν 15ετή θητεία στη Λίβερπουλ, όντας πλέον 32 χρόνων και με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο του, ο Στίβεν Τζέραρντ αναγνωρίζει πως πιθανότατα θα τελειώσει την καριέρα του χωρίς να στεφθεί πρωταθλητής Αγγλίας. Δηλώνει, παρόλ' αυτά, αμετανόητα «κόκκινος»...
Στο τελευταίο του βιβλίο, με τίτλο «My Liverpool Story», ο Τζέραρντ αποκαλύπτει πως η μοναδική φορά που σκέφτηκε να περάσει την έξοδο του Anfield ήταν μόνο μπροστά στην Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο,
ωστόσο αισθάνεται απόλυτα ήσυχος με την απόφαση να μείνει, αν και:

«Θα ήταν θαύμα αν κατάφερνα να κάνω πραγματικότητα το όνειρό μου και να κατακτήσω το πρωτάθλημα με τη Λίβερπουλ. Και το λέω αυτό λόγω της ηλικίας μου, αλλά και βάσει των θέσεων που τερματίζουμε τα τελευταία χρόνια».

«Ημασταν πέρυσι όγδοοι. Αν η φετινή σεζόν πάει καλά και σταθούμε λίγο τυχεροί, αν βελτιωθούμε, έχουμε τότε 505- πιθανότητες να τερματίσουμε μέσα στην πρώτη τετράδα. Αυτό είναι ένας ρεαλιστικός στόχος. Είναι εφικτό. Αλλά ακόμη κι αν τερματίσουμε στην τετράδα, ως τότε θα είμαι 33 και γι' αυτό θεωρώ πως θα είναι θαύμα να πάρουμε τον τίτλο πριν εγώ αποσυρθώ. Όμως θα συνεχίσουμε να τον διεκδικούμε. Θα συνεχίσω να προσπαθώ και ό,τι γίνει...», εξήγησε σε συνέντευξή του στους Sunday Times και πρόσθεσε:

Στοιχηματίστε με τη William Hill και κερδίστε Bonus μέχρι 100€

«Είναι πιο σημαντικό για μένα, τώρα, να σκέφτομαι `Τι μπορώ ρεαλιστικά να πετύχω στα επόμενα δυο-τρία χρόνια μου στη Λίβερπουλ' από το να σκέφτομαι, εγωιστικά, `Ισως μπορώ να το σκάσω και να προσπαθήσω να πάρω το πρωτάθλημα με κάποια άλλη ομάδα».

Οσο για το πότε σκέφτεται να αποχαιρετήσει την καριέρα του ως παίκτης; «Θεωρώ πως μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο για λίγο ακόμη καιρό. Εχω αυτή τη σεζόν και μία ακόμη στο συμβόλαιό μου. Δεν αναζητάω ένα νέο συμβόλαιο, αλλά ελπίζω πως η επόμενη χρονιά δεν θα είναι η τελευταία μου. Θα ξέρω πότε θα είναι η ώρα να φύγω».
Keywords
Τυχαία Θέματα