Ρομπάι: Η Κύπρος φταίει για την κρίση που περνάει, ούτε η ΕΕ ούτε η Γερμανία

Για κακοδιαχείριση των οικονομικών του κράτους από την κυπριακή κυβέρνηση έκανε λόγο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι ο οποίος τόνισε ότι το οικονομικό μοντέλο του νησιού θα το οδηγούσε ανεξαρτήτως ευρώ σε κρίση, ενώ εξέφρασε παράλληλα την κατανόηση του για τις δυσκολίες που περνά ο κυπριακός λαός.

Να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση την Κύπρο να ξεπεράσει την κρίση επιθυμεί ο Χέρμαν βαν

Ρομπάι, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι το δάνειο του Eurogroup είναι μια κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή, τονίζοντας ότι «συμφωνήσαμε σε ένα δάνειο μέχρι 10 δισ. ευρώ, χρήματα πάνω από το μισό ΑΕΠ της χώρας», ενώ αναφέρθηκε και στα οφέλη που θα αποκομίσει η κυπριακή οικονομία από τον δανεισμό του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης ο οποίος σύμφωνα με τον Ρομπάι έχει «πιστοληπτική αξιοπιστία και χρηματοπιστωτική δύναμη».

Πέρα από την στήριξη της ΕΕ στην Κύπρο, ο Ρομπάι εξέφρασε και την πεποίθηση ότι η κακοδιαχείριση στη χώρα ήταν μεγάλη με προβλήματα τα οποία δεν διορθώθηκαν ποτέ, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά πως η κυπριακή κρίση «θα είχε γίνει με ή χωρίς το ευρώ», χαρακτηρίζοντας ως «λαϊκιστικούς» τους ισχυρισμούς που επιρρίπτουν ευθύνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία.

The post Ρομπάι: Η Κύπρος φταίει για την κρίση που περνάει, ούτε η ΕΕ ούτε η Γερμανία appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα