Σκάνδαλο για το νέο "προκλητικό" και "προσβλητικό" εξώφυλλο του Vogue

Υπεύθυνος για τη φωτογραφία που κοσμεί το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του Vogue Hommes international (φθινόπωρο 2012) ο «σεσημασμένος» Αμερικανός...
φωτογράφος Τέρι Ρίτσαρντσον, γνωστός για το σκανδαλώδες έργο του, το οποίο βρίθει από απροκάλυπτο σεξουαλισμό, ομοφυλοφιλία, θάνατο και «χαρούμενη» παρακμή.

Η φωτογραφία απεικονίζει την αμερικανίδα top-model Στέφανι Σέιμουρ και το εκ Βραζιλίας μοντέλο Μάρλον Τεξέιρα σε ένα ιδιαίτερο σύμπλεγμα στάσεων το οποίο έχει θορυβήσει μία πλειάδα αμερικανικών ενώσεων, οργανώσεων και μέσων μαζικής ενημέρωσης: στεκόμενος πίσω από την Σέιμουρ, ο Τεξέιρα έχει το χέρι του περασμένο γύρω από το λαιμό της με τέτοιο τρόπο ώστε να υποδηλώνει πράξη στραγγαλισμού.

Πριν μερικούς μήνες, το Φεβρουάριο του 2012, μία σειρά από φωτογραφίες που αναπαριστούσαν το στραγγαλισμό μιας άλλης Αμερικανίδας μοντέλου είχε προκαλέσει εξίσου έντονες αντιδράσεις.

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά τέσσερις Νεοϋρκέζικες οργανώσεις έχουν απευθύνει επιστολές στον πρόεδρο και στο γενικό διευθυντή του εκδοτικού ομίλου CondéNast, στον οποίο ανήκει η Vogue. Αφορμή το «επικίνδυνο» κατ' εκείνους μήνυμα που εμπεριέχει το εν λόγω εξώφυλλο.

Φτάνουν στο σημείο μάλιστα να παραθέσουν μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Emergency Medecine, η οποία είχε ως αντικείμενο τους φόνους γυναικών από τους συντρόφους τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το 43% των γυναικών είχαν στραγγαλιστεί – μία βίαιη πράξη την οποία δείχνει να εξαίρει το συγκεκριμένο εξώφυλλο, παρουσιάζοντάς την ως ερωτική χειρονομία.

Huffington Post
Keywords
Τυχαία Θέματα