Σπάνε τις καταθέσεις για να τις θωρακίσουν με εγγύηση οι πελάτες των τραπεζών

Το πείραμα της Κύπρου και οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις αξιωματούχων της ευρωζώνης που αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για «κούρεμα» στις ανασφάλιστες καταθέσεις (δηλαδή άνω των 100.000 ευρώ), οδηγεί τους αποταμιευτές στον κατακερματισμό μεγάλων καταθετικών λογαριασμών.

Ήδη πολλοί είναι εκείνοι που έχουν ζητήσει από τις τράπεζές τους να βάλουν συνδικαιούχους στους λογαριασμούς που διατηρούν και είναι πάνω από 100.000 ευρώ, γράφει το money-money.gr.

Οι καταθέτες αντιδρούν με δύο τρόπους:

Είτε ζητούν να «σπάσει»

η κατάθεση σε διαφορετικά ονόματα –δηλαδή στο όνομα παιδιών ή συζύγων- ώστε τα υπόλοιπα να διατηρούνται κάτω από τις 100.000 ευρώ, είτε προστίθενται συνδικαιούχοι στον ίδιο καταθετικό λογαριασμό.

Άλλοι πάλι επιλέγουν να «μοιράσουν» τα χρήματα τους σε περισσότερες από μία τράπεζες για το φόβο των Ιουδαίων. (Διαβάστε εδώ τι καλύπτει και τι όχι η εγγύηση των 100.000 ευρώ).

Οι τραπεζίτες παραδέχονται ότι από την ώρα που έπεσε στο τραπέζι ζήτημα «κουρέματος» για τους καταθέτες της Κύπρου, άρχισαν να δέχονται σχετικά αιτήματα από πολλούς πελάτες τους. Αποκλείουν όμως το ενδεχόμενο «κουρέματος» στις καταθέσεις που τηρούνται στις ελληνικές τράπεζες.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newmoney.gr

The post Σπάνε τις καταθέσεις για να τις θωρακίσουν με εγγύηση οι πελάτες των τραπεζών appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα