Στην κατάψυξη η χώρα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και καταιγίδες στις νοτιότερες περιοχές αλλά και την Κρήτη θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του...
καιρού την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2011.

Στα βόρεια της χώρας θα έχουμε παγετό το πρωί αλλά και αργά τη νύχτα. Αισθητή θα είναι η παρουσία ανατολικών - βορειοανατολικών ανέμων που θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάνουν στο νότιο Ιόνιο τα 8 με 9 μποφόρ.

Αναλυτικά, νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, προβλέπονται
στην Αττική, κυρίως τις πρωινές ώρες, οπότε και ενδέχεται στα βόρεια του νομού να σημειωθούν ασθενείς άνεμοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη τις πρωινές ώρες και το θερμόμετρο θα δείξει από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις θα έχουμε στη Θράκη αλλά και στην Μακεδονία, τοπικά αυξημένες στα κεντρικά του νομού, ενώ το πρωί ίσως σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικά στην Χαλκιδική και την Πιερία.

Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, αναμένονται κυρίως στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις υπάρχει στα ορεινά της Ηπείρου.

Στη Θεσσαλία και την Στερεά προβλέπονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με ασθενείς βροχές, κυρίως τις πρωινές ώρες, που από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στην ανατολική Πελοπόννησο.

Νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, θα επικρατήσουν στις Κυκλάδες και κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Όσον αφορά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Keywords
Τυχαία Θέματα