Στις 13 Μαΐου η συζήτηση για το πόρισμα της Siemens

Την Παρασκευή, 13 Μαΐου θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens.

Όπως γνωστοποιήθηκε, ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος...
ενημέρωσε την Διάσκεψη
των Προέδρων ότι, την ερχόμενη εβδομάδα θα φέρει πρόταση για την προσαρμογή του Κανονισμού στον τροποποιημένο νόμο περί «ποινικής ευθύνης των υπουργών».

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόταση θα προβλέπεται η δυνατότητα συγκρότησης, με απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής, τριμελούς Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Εισαγγελέων το οποίο θα αποφασίζει για την βασιμότητα των κατηγοριών μετά από την κατάθεση πρότασης για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Εν τω μεταξύ, την παράταση των εργασιών της Ολομέλειας και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ζητά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, έτσι ώστε, όπως τονίζει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, να μην παραγραφούν αξιόποινες πράξεις αν διαπιστωθούν από την Προανακριτική Επιτροπή που θα διερευνήσει την υπόθεση των υποβρυχίων.

Η 12μελής Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που θα διερευνήσει ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, στην υπόθεση των υποβρυχίων, αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες της στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και να παραδώσει το πόρισμα της μέχρι τις 6 Ιουνίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα