Συνηθίζονται οι χαρακτηρισμοί από Βουλευτές προς πολίτες;

του Αιμίλιου Τάκα

Με αφορμή μια "διαδικτυακή διαμάχη" στο τουήτερ πριν από λίγο μεταξύ του βουλευτή της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη και του συγγραφέα-ψυχολόγου Στέφανου Λίβου μου δημιουργήθηκαν κάποιες σκέψεις που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας...

Ας δούμε πρώτα αναλυτικά τι διατυπώθηκε για να μπορείτε να καταλάβετε τις σκέψεις μου στη συνέχεια. Αντιγράφω από το site του Στέφανου Λίβου:

"Έναν εξαιρετικό
διάλογο είχα μόλις τώρα με τον εξαιρετικού ήθους και συμπεριφοράς (προπαντός διαδικτυακής) βουλευτή της ΝΔ Σπύρο-Άδωνι Γεωργιάδη, όπου κατέληξε να με αποκαλέσει “νούμερο”. Προφανώς, συνηθίζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και δεν το ήξερα. Ο διάλογος ακολουθεί αυτούσιος παρακάτω:

@stefivos (γενικό τουίτ) Σας υπενθυμίζω ότι ΝΔ είναι κυβέρνηση λόγω του bonus των 50 εδρών. Σε μια ορθά δημοκρατική χώρα, η συγκεκριμένη κυβέρνηση θα ήταν παράνομη. (λινκ)

@adonisgeorgiadi ζεις σε μία χώρα, αν θυμάμαι καλά είσαι στην Αγγλία, που ο Μπλερ κυβερνούσε αυτοδύναμος με 36%. Σύνελθε λοιπόν και μήν γίνεσαι υποκριτής. (λινκ)

@stefivos Το ότι ζω στην Αγγλία σημαίνει ότι αυτομάτως αποδέχομαι ως σωστά αυτά που γίνονταν πριν έρθω; Ωραία επιχειρήματα έχεις. (λινκ)

@adonisgeorgiadi να βγεις να καταγγελίες την Βρετανική Δημοκρατία πρώτα και μετα νά´ασχοληθεις με μας. Και ξανακάνε τα μαθηματικά σου: ΝΔ+Πασόκ+Δήμαρ στις εκλογές πήραν 50% ξέρεις μία οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο που η Κυβέρνηση να έχει πάρει περισσότερο; Νούμερο! (λινκ)

@stefivos πληροφοριακά, δεν είμαι Βρετανός πολίτης, άρα δεν ψηφίζω εδώ, άρα δεν έχω δικαίωμα να καταγγείλω τη Βρετανική Δημοκρατία. (λινκ)

@stefivos Έχει το δικαίωμα ένας βουλευτής να σε αποκαλεί “νούμερο”; Γιατί εμένα μόλις με αποκάλεσε ο @AdonisGeorgiadi http://www.twitlonger.com/show/je8lci

@adonisgeorgiadi καλά μήν βάλεις τα κλάματα! Άκου να πεις παράνομη την Κυβέρνηση και μάλιστα καθήμενος στο ωραίο Λονδίνο; Άλλο ήθελα να σε πω και συγκρατήθηκα μετά κόπου η αλήθεια είναι! (λινκ)

Και μετά, μιλώντας για μένα: @emiltakas εγώ αγαπητε τον κύριο αυτόν δεν τον γνωρίζω. Απο αυτα που γράφει όμως πολύ αμφιβάλλω γί´αυτα που μου λες! Βλέπω έναν κομμουνιστή της κακιάς ώρας, που αντί να ζει στην Κούβα ή στην Β. Κόρεα κάθεται στο city και κρίνει όλους εμάς που μπαίνουμε μπροστά για να μείνει η χώρα όρθια. Γκρίνια, μιζέρια και ψευτιές. Και τώρα βρήκε και ότι μία κυβέρνηση τριων κομμάτων, που εξελέγη τρεις μήνες πριν απο διπλές εκλογές με 50% των ψήφων ότι είναι και παράνομη. Έλεος! Τέλος εγω ζω χωρίς γονείς απο τα 19 μου και ο πατέρας μου μου τον Τιμώ και τον σέβομαι φεύγοντας ξαφνικα μόνον χρέη μου άφησε και δανείστηκαμε για τα έξοδα της κηδείας. Δεν κλαίγομαι απλώς σου λέω τί έχω κάνει για να μήν εκτίθεται και σύ! (λινκ)

Επιμύθιο: Έστω ότι εγώ είμαι μαλάκας. Έστω ότι είμαι κομμουνιστής της κακιάς ώρας. Έστω ότι δε μετανάστευσα λόγω ανεργίας και οικονομικών προβλημάτων. Έχει το δικαίωμα ένας βουλευτής να συμπεριφέρεται με αυτό τον
Keywords
Τυχαία Θέματα