Τελεσίγραφο από την Ε.Ε. - Ή τα βρίσκετε ή βγαίνετε από το ευρώ!

Πριν από λίγο οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά.

Παράλληλα αυτήν την...
ώρα συνεχίζεται η σύσκεψη του Α. Σαμαρά με τους επιτελείς του στη Συγγρού. Το θέμα είναι όχι μόνο το αν θα παραιτηθεί ο Γ. Παπανδρέου
και ποιός θα είναι ο επόμενος κοινής αποδοχής πρωθυπουργός αλλά και τι πλαίσιο «όρων» θα τεθεί για τον ρόλο και τις υποχρεώσεις αυτής της κυβέρνησης.

Με λίγα λόγια επί τάπητος είναι και η δήλωση Ρεν ότι η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας πρέπει να ψηφίσει πακέτο και την δανειακή σύμβαση και τα μέτρα που την συνοδεύουν.

Νωρίτερα, και σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες του newsbeast.gr, ο Αντώνης Σαμαράς στη σύντομη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατέθεσε μία συνολική πρόταση διεξόδου, διαβεβαιώνοντας ότι αν παραιτηθεί ο Γιώργος Παπανδρέου, πράγμα που το θέτει ως προϋπόθεση, η Νέα Δημοκρατία είναι διατεθειμένη ακόμη και να συμμετάσχει με στελέχη της σε μία μεταβατική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες άφησε σαφώς να εννοηθεί στον κ.Παπούλια ότι συζητά μία κυβέρνηση με ορίζονται μέχρι το Φεβρουάριο.

Συγκεκριμένα, βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, ο Α.Σαμαράς δήλωσε: «Το ότι ο κ.Παπανδρέου δεν αποφασίζει τι θα κάνει, εμποδίζει την οποιαδήποτε λύση. Κι όσο δεν παραιτείται μπλοκάρει τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα. Εγώ είμαι αποφασισμένος να βοηθήσω. Εφόσον ο κ. Παπανδρέου παραιτηθεί, όλα τα άλλα θα πάρουν το δρόμο τους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε μία θεαματική στροφή λέγοντας ότι αντιλαμβάνεται την αγωνία του ελληνικού λαού και ότι πρέπει η πολιτική ηγεσία να στείλει μήνυμα σταθερότητας και υπευθυνότητας.

Εν τω μεταξύ, έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συγκάλεσε ο Πρωθυπουργός, για τις 4 το απόγευμα.
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δεν αποκλείεται μετά τη συνεδρίαση να ανακοινωθεί η παραίτηση της κυβέρνησης και να ανοίξει ο δρόμος για το σχηματισμό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Εν τω μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος δήλωσε ότι μέχρι το βράδυ θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με το σχηματισμό της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Σημειώνεται ότι από χθες ο κ. Παπανδρέου είχε ήδη συγκαλέσει και συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον αέρα, καθώς κανείς δεν επιβεβαιώνει ότι θα γίνει κανονικά.

Χθες ο Αντώνης Σαμαράς πρότεινε και έβαλε στο τραπέζι εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου τονίζοντας ότι αυτή είναι η μόνη λύση για να εξασφαλιστεί η ομαλότητα της χώρας. Παράλληλα, άφησε μια χαραμάδα για περαιτέρω συζητήσεις για συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας αποδοχής λέγοντας ότι η αρχική πρόταση της Ν.Δ. για μεταβατική κυβέρνηση υπηρεσιακού τύπου παραμένει στο τραπέζι.

Το κύριο χαρακτηριστικό πάντως της δήλωσης του Αντώνη Σαμαρά ήταν η διαβεβαίωση – το επανέλαβε δύο φορές – και προς το
Keywords
Τυχαία Θέματα