Τέρμα τα social media στην Αγγλία!

Ηταν θέμα χρόνου να ξεκινήσει η λογοκρισία στα social media. Και απορούμε γιατί άργησε τόσο πολύ σε μια χώρα όπως η Αγγλία, που θέλει να είναι και -κυρίως- να φαίνεται politically correct...

Το ξέσπασμα του Ασλεϊ Κόουλ στο twitter, που αποκάλεσε ένα «μάτσο μ.....» τα μέλη της ομοσπονδίας εξαιτίας των αποφάσεων που πήραν πρόσφατα για τη γνωστή υπόθεση με τον Τζον Τέρι αλλά και τις κατηγορίες που αντιμετώπισε ο ίδιος ο Κόουλ ως μάρτυρας υπεράσπισης του συμπαίκτη
του, ήταν αναμφίβολα η πιο κατάλληλη αφορμή για τον πρόεδρο Ντέιβιντ Μπερνστάιν και τους συνεργάτες του.

«Οι Αγγλοι ποδοσφαιριστές εκπροσωπούν τη χώρα τους, αποτελούν πρότυπα και η συμπεριφορά τους είναι απίστευτα σημαντική. Αρχίζω να σκέφτομαι πως είναι το σημαντικότερο πράγμα που έχω να ασχοληθώ ως πρόεδρος» δήλωσε ο Μπερνστάιν, στην προσπάθειά του να προαναγγείλει τον καινούριο κώδικα συμπεριφοράς για τη χρήση των social media.

Στοιχηματίστε με τη William Hill και κερδίστε Bonus μέχρι 100€

Ενας κώδικας που θα ξεκινήσει από τους ποδοσφαιριστές στο Νησί και θα επεκταθεί στη συνέχεια στο Κρίκετ και στο Ράγκμπι, όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, διότι το θέμα δεν αφορά μόνο το δημοφιλέστερο σπορ στον πλανήτη.

Οι νέοι κανόνες θα αφορούν τη γενικότερη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών, ξεχωριστά όσων έχουν το προνόμιο να φορούν το εθνόσημο και φυσικά τις κυρώσεις όταν θα υπάρχουν ακραίες αντιδράσεις -και όχι μόνο.

«Δεν πρόκειται να κόψουμε το ποδόσφαιρο σε κανέναν. Απλώς θέλουμε να κατανοήσουν οι ποδοσφαιριστές ότι όταν φέρονται προσβλητικά θα έχουν συγκεκριμένες ποινές» διευκρίνισε ο Μπερνστάιν και ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι ο νέος κώδικας (με έξι σελίδες κυρώσεις) θα είναι έτοιμος να παρουσιαστεί επίσημα τον Νοέμβριο πριν από το φιλικό της Αγγλίας με τη Σουηδία.

Ελεγχόμενη η χρήση

«Τα social media μπορούν να είναι ένα ισχυρό μέσο όταν χρησιμοποιούνται με σωστό τρόπο» σχολίασε και ο τεχνικός διευθυντής της εθνικής ομάδας Αντριαν Μπέβινγκτον. Και προχώρησε στην ουσία του θέματος, που είναι ουσιαστικά η απαγόρευση της χρήσης του twitter και του facebook.

«Εξηγήσαμε στους ποδοσφαιριστές ότι πέρα από πρόστιμα δεν θα έχουν άλλες ποινές. Ωστόσο, τους είπαμε να κατανοήσουν ότι όταν χρησιμοποιούν το twitter και βρίσκονται σε υποχρεώσεις με την ομάδα, θα πρέπει να το κάνουν έπειτα από συνεννόηση με τους υπεύθυνους επικοινωνίας. Και όταν δεν είναι με την ομάδα, είναι ξεκάθαρο πως πρέπει να αποφεύγουν οποιαδήποτε κριτική για οποιονδήποτε» συμπλήρωσε ο Μπέβινγκτον. Εν ολίγοις, τέρμα η χρήση όπως την ξέραμε μέχρι τώρα. Και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πόσοι θα υπακούσουν.

Οπως είναι γνωστό, υπάρχουν ομάδες που έχουν ήδη διαμορφώσει κώδικες συμπεριφοράς, όπως για παράδειγμα η Τσέλσι, η οποία τιμώρησε τον Κόουλ για το σχόλιο «ένα μάτσο μ.....» με 240.000 λίρες, που είναι η αμοιβή ενός δεκαπενθημέρου για τον ίδιο.

Το σκεπτικό της τιμωρίας του παίκτη με αποκλεισμό απορρίφθηκε από τον
Keywords
Τυχαία Θέματα