Τουλάχιστον 35 εκατ. δολάρια ζητά η Ελλάδα για το προξενείο στο Λονδίνο

Ελάχιστη τιμή προσφοράς στα 35 εκατ. δολάρια έθεσε το ελληνικό Δημόσιο για οίκημα που κατέχει στο Λονδίνο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Πρόκειται για ένα από τα έξι ακίνητα που κατέχει η ελληνική κυβέρνηση στο εξωτερικό και για τα οποία βάζει πωλητήριο, στο πλαίσιο των πόρων που αναζητά, προκειμένου να αποπληρώσει τα χρέη της.

Η οικία του Έλληνα πρόξενου στο Holland

Park -μία από τις πιο ακριβές περιοχές της Βρετανίας- θα πωληθεί μαζί με ακίνητα σε πόλεις συμπεριλαμβανομένων των Βρυξελλών και του Βελιγραδίου, σύμφωνα με πηγές, που θέλουν να διατηρήσουν καθεστώς ανωνυμίας.

To ακίνητο στο Λονδίνο είναι ένα βικτοριανό αρχοντικό 115 ετών, 947 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο έχουν μείνει ο ιδρυτής της Virgin Group, Ρίτσαρντ Μπράνσον και ο παρουσιαστής Σάιμον Κάουελ.

Η Ελλάδα, η οποία έχει δεσμευτεί να αντλήσει 11,1 δισ. ευρώ από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων μέχρι το 2016, ώστε να ικανοποιήσει τους όρους του πακέτου διάσωσης, έχει μέχρι στιγμής αντλήσει μόλις 1,8 δισ. ευρώ.

Το Bloomberg γράφει ότι το real estate αντιπροσωπεύει περίπου το 75% των κρατικών περιουσιακών στοιχείων και επικαλείται δήλωση, πριν από ένα μήνα, του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, σύμφωνα με την οποία , τα έσοδα από τις συναλλαγές στα ακίνητα και όχι οι περικοπές στον προϋπολογισμό θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν, για να βελτιωθούν τα οικονομικά της Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν πηγές του Bloomberg, στα άλλα προς πώληση ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό συμπεριλαμβάνονται μία έκταση 8.000 στρεμμάτων στη Λευκωσία της Κύπρου έναντι 5 εκατ. ευρώ, ένα κτίριο γραφείων οκτώ ορόφων στις Βρυξέλλες έναντι 3,3 εκατ. ευρώ και ένα τετραώροφο κτίριο στο Βελιγράδι έναντι 2 εκατ., ευρώ.

The post Τουλάχιστον 35 εκατ. δολάρια ζητά η Ελλάδα για το προξενείο στο Λονδίνο appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα