Τρία έργα με χρηματοδότηση Jessica στην Κρήτη

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν τα τρία πρώτα έργα που θα κατασκευαστούν με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Jessica στην Κρήτη.

Σύσκεψη για την ένταξή τους στο κοινοτικό πρόγραμμα είχε σήμερα ο υπουργός με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, τον πρόεδρο της Παγκρήτιας Τράπεζας Γιάννη Λεμπιδάκη, τον αντιπρόεδρο Νίκο Μυρτάκη

και τον πρόεδρο του Επενδυτικού Συμβουλίου Jessica και ειδικό γραμματέα ΣΔΙΤ, Νίκο Μαντζούφα για την ένταξη των έργων προς χρηματοδότηση από το ταμείο JESSICA.

Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 27,3 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 13 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από το ταμείο Jessica και είναι τα εξής:

– Κατασκευή συγκροτήματος καταστημάτων και πάρκινγκ στο Ηράκλειο.
– Κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ στο Ρέθυμνο.

– Βελτίωση της οδικής πρόσβασης προς το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.

Τα έργα, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, θα έχουν θετική επίπτωση στην ποιότητα ζωής της πόλης και θα συντελέσουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. Εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν ανάλογες πρωτοβουλίες και από άλλες Περιφέρειες της χώρας.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε ότι οι επενδύσεις φέρνουν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι κατά την περίοδο κατασκευής των τριών έργων θα καταβληθούν 88.000 ημερομίσθια και κατά την περίοδο λειτουργίας θα δημιουργηθούν 127 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, για την Περιφέρεια Αττικής εξετάζονται επενδύσεις ανάπλασης στην περιοχή του Κεραμεικού.

Το Jessica χρηματοδοτεί έργα αστικών αναπλάσεων με ανταποδοτικό χαρακτήρα, στα οποία συμμετέχει και ο ιδιωτικός τομέας. Μαζί με την τραπεζική και ιδιωτική χρηματοδότηση, οι συνολικές επενδύσεις που αναμένεται να εκκινήσουν μέσω του Jessica εκτιμώνται σε 1 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα