Βραζιλία: Οι αστυνομικοί του Ρίο σταματούν την απεργία ενόψει Καρναβαλιού

Η απεργία των αστυνομικών στη Βραζιλία, που διαρκεί δύο εβδομάδες και η οποία συνέβαλε στο να καταγραφεί πρωτοφανής έξαρση της βίας, έλαβε τέλος σήμερα όταν χιλιάδες αστυνομικοί του Ρίο ντε Ζανέιρο επέστρεψαν στα καθήκοντά της. Οι αστυνομικοί της πόλης απέργησαν την περασμένη εβδομάδα, διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις, αλλά χθες...
βράδυ ανακοίνωσαν την αναστολή των κινητοποιήσεών τους. Η απόφασή τους αυτή καθησύχασε τις ανησυχίες πως η απεργία
τους λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Καρναβαλιού του Ρίο, θα προκαλούσε αντίστοιχη έξαρση της βίας, με αυτήν που νωρίτερα εντός του μηνός συνεπήρε τη βορειοανατολική Πολιτεία της Μπαΐα και την πρωτεύουσά της Σαλβαντόρ ντζι Μπαΐα (με πάνω από 150 νεκρούς σε μόνον μία εβδομάδα).

Οι αστυνομικοί του Ρίο τόνισαν πως αποφάσισαν να δώσουν τέλος στην απεργία προκειμένου να εγγυηθούν ένα ασφαλές Καρναβάλι.

Ένα μέρος των 70.000 ανδρών της αστυνομικής δύναμης που απείχε από την εργασία επέστρεψε στα καθήκοντά του «για να βοηθήσει το Ρίο και τον τουρισμό του», τόνισε ο Φερνάντου Μπαντζέιρου, ένας από τους πρωτεργάτες της απεργίας.

Ωστόσο, το γεγονός ότι οι αστυνομικοί μπορούν να απεργήσουν --και επιπλέον το γεγονός ότι το έκαναν πριν την διοργάνωση της μεγάλης αυτής εορταστικής εκδήλωσης-- ενόχλησε και εξόργισε πολλούς από τους 6,5 εκατ.
κατοίκους της πόλης.

Οι αστυνομικοί στο Ρίο και σε άλλες περιοχές της Βραζιλίας δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο για περαιτέρω κινητοποιήσεις μετά το Καρναβάλι.

Διεκδικούν μισθολογικές αυξήσεις και υποστηρίζουν ένα κατατεθέν ομοσπονδιακό νομοσχέδιο που εξασφαλίζει έναν σταθερό κατώτατο μισθό για όλες τις αστυνομικές δυνάμεις του κράτους.

protothema
Keywords
Τυχαία Θέματα