Βρετανική πρόταση υπέρ της ευθανασίας

Υπέρ της ευθανασίας τάσσεται ανεξάρτητη Βρετανική επιτροπή, που σε έκθεσή της ζητά τη νομιμοποίηση της χορήγησης θανατηφόρων δόσεων φαρμάκων, σε ασθενείς που έχουν λιγότερο από έναν χρόνο ζωής. Σύμφωνα με την Telegraph, η ανεξάρτητη Επιτροπή, μέλη της οποίας είναι έγκριτοι επιστήμονες και γιατροί, ζητούν, οι άνθρωποι που πάσχουν από....

ανίατες ασθένειες σε τερματικό στάδιο, να μπορούν να δώσουν τέλος οι ίδιοι στη ζωή τους. Η κατάσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρα τόσο για τους ίδιους τους ασθενείς όσο
και για τις οικογένειές τους, με αποτέλεσμα η Επιτροπή να αξιώνει την κατάργηση του νόμου, που προβλέπει δίωξη σε βάρος όποιου βοηθήσει έναν ασθενή να "φύγει" οικειοθελώς.

Εάν το σχέδιο που προτείνουν περάσει, οι γιατροί θα μπορούν να χορηγούν στους ασθενείς, στους οποίους έχουν απομείνει λιγότεροι από 12 μήνες ζωής, ουσίες για να αποβιώσουν, με την προϋπόθεση ότι έχουν σώας τας φρένας και κατά συνέπεια επίγνωση της απόφασής τους.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Επιτροπή, περίπου 1.000 άνθρωποι σε Αγγλία και Ουαλία θα "φεύγουν" κάθε χρόνο, με αυτόν τον τρόπο.

Η έκθεση αυτή αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, από οργανώσεις και πολίτες που τάσσονται κατά της ευθανασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα