Ξεπέρασε τον Μουρίνιο

Το καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα από όλους τους προκατόχους του έχει κάνει ο Αντρέα Στραματσόνι. Με τη νίκη της Ίντερ στο παιχνίδι με την Κατάνια με 2-0, οι «νερατζούρι» έφτασαν στους 18 βαθμούς σε 8 αγωνιστικές, ξεπερνώντας την προηγούμενη συγκομιδή των 17, επίδοση που είχαν πετύχει δύο φορές στο παρελθόν, με τον Χόγκσον και τον Μουρίνιο στον πάγκο τους...

Σε μια από τις πρόσφατες συνεντεύξεις του, ο Μάσιμο Μοράτι είχε τονίσει πως ο νέος προπονητής της Ίντερ, Αντρέα Στραματσόνι, μοιάζει πολύ στον Ζοσέ Μουρίνιο στην εργατικότητα. Αρνήθηκε, βέβαια, να
κάνει άλλη σύγκριση, θεωρώντας πως είναι πρόωρο ακόμα να γίνει κάτι τέτοιο ανάμεσα σε έναν προπονητή που έχει, ήδη, γράψει μια σπουδαία ιστορία και σε έναν που μόλις ξεκινάει την καριέρα του. Στο ζήτημα της εργατικότητας, όμως, ο πρόεδρος των «νερατζούρι» ήταν απόλυτος. «Ο Στραματσόνι δουλεύει με τους ρυθμούς του Μουρίνιο», είχε πει χαρακτηριστικά.

Μετά την 8η αγωνιστική ο Στραματσόνι μπορεί να είναι περήφανος γιατί σε κάτι έχει, ήδη, ξεπεράσει τον διάσημο Πορτογάλο συνάδελφό του. Στη συγκομιδή βαθμών, αφού έχει φτάσει τους 18. Ο Μουρίνιο με τον ίδιο αριθμό αγώνων είχε καταφέρει να μαζέψει 17 βαθμούς, την περίοδο 2008-2009, ισοφαρίζοντας την επίδοση του Ρόι Χόγκσον από την περίοδο 1997-1998.

Ο Στραματσόνι εκτός του Μουρίνιο και του Χόγκσον, έχει ξεπεράσει τον Λίπι (14β.), τον Μαντσίνι (12β.), τον Κούπερ (15β.) και τον Μπενίτεθ (12β.) στη συγκομιδή βαθμών μετά την 8η αγωνιστική.
Keywords
Τυχαία Θέματα