Diana: Η ζωή της πριγκίπισσας που σημάδεψε μία ολόκληρη εποχή

15 χρόνια μετά τον τραγικό θάνατό της, το Queen θυμάται την ζωή της αγαπημένης πριγκίπισσας της Μ. Βρετανίας

Ακόμα και 15 χρόνια μετά τον θάνατό της, η Diana και η κληρονομιά της εξακολουθούν να επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων, χάρη στην ζεστασιά του χαρακτήρα της και την αφοσίωσή της στο φιλανθρωπικό έργο της, αλλά και στην επιθυμία της να βοηθάει πάντα ανθρώπους και παιδιά που το είχαν ανάγκη.

Η Diana

Spencer γεννήθηκε το 1961, και ήταν η τρίτη κόρη του Edward John Spencer και της συζύγου του, Frances Ruth Burke Roche. Η οικογένειά της ήταν πολύ ευκατάστατη, και είχε, ιστορικά, πολύ στενούς δεσμούς με την βασιλική οικογένεια. Όταν ο παππούς της πέθανε, το 1975, ο πατέρας της κληρονόμησε τον τίτλο του 8ου κόμη του Spencer, κληροδοτώντας στην ίδια την Diana τον τίτλο της Λαίδης.

Το 1969, οι γονείς της Diana πήραν διαζύγιο. Η απιστία της μητέρας της βοήθησε τον πατέρα της να κερδίσει την κηδεμονία των τεσσάρων τους παιδιών. Το διαζύγιο, θα παραδεχόταν η πριγκίπισσα πολλά χρόνια αργότερα, άφησε ψυχολογικά τραύματα στην μικρή -τότε- κόρη τους. Τα σχολικά της χρόνια τα πέρασε σε ιδιωτικό σχολείο του Kent αλλά και εσώκλειστη, σε κολέγιο στην Ελβετία όπου, παρότι δεν ήταν άριστη μαθήτρια, η δυναμική προσωπικότητα, η συμπαθής παρουσία και η δραστηριότητά της την βοήθησαν να κερδίσει τις εντυπώσεις. Μετά την αποφοίτησή της, και αφότου επέστρεψε από την Ελβετία, η Diana νοίκιασε με δύο φίλες της ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο και ξεκίνησε να δουλεύει σε παιδικό σταθμό της πόλης, παράλληλα με τις σπουδές της. Η ομορφιά, η θετική ενέργεια και ο θετικός χαρακτήρας της νεαρής λαίδης ήταν τα στοιχεία που τράβηξαν την προσοχή του πρίγκιπα και οι δύο τους ξεκίνησαν να βγαίνουν στα μέσα του 1980. Το πολυσυζητημένο ειδύλλιο των δύο νέων επισημοποιήθηκε όταν, στις 24 Φεβρουαρίου του 1981, το παλάτι ανακοίνωσε τους αρραβώνες του διαδόχου με την νεαρή νηπιαγωγό. Οι δυο τους έδειχναν πολύ ερωτευμένοι στις φωτογραφίες και όλος ο κόσμος είχε μαγευτεί από την ιστορία αγάπης του ζευγαριού, που έδειχνε να έχει παραμυθένιες διαστάσεις.

Στις 29 ιουλίου της ίδιας χρονιάς, στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, 3.500 καλεσμένοι παραβρέθηκαν στον «γάμο της δεκαετίας» (όπως τον χαρακτήριζαν τα ΜΜΕ της εποχής) ενώ 750 περίπου εκατομμύρια άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, έμειναν συντονισμένοι στις τηλεοπτικές τους οθόνες για να παρακολουθήσουν το γεγονός. Η λαίδη Diana Spencer είχε γίνει πια, και επίσημα, η αγαπημένη πριγκίπισσα της Γηραιάς Αλβιόνας.

Πριν καν προλάβουν να γιορτάσουν την πρώτη επέτειο του γάμου τους, την 21η Ιουνίου του 1982, Diana και Κάρολος υποδέχτηκαν το πρώτο τους παιδί (και μελλοντικό βασιλιά της χώρας), τον πρίγκιπα William Arthur Philip Louis. Δύο χρόνια αργότερα, στις 15 Σεπτεμβρίου του 1984, το δεύτερο παιδί του γαλαζοαίματου ζευγαριού, ο πρίγκιπας Henry Charles Albert David, γνωστός ως Harry, θα ερχόταν στον κόσμο.

Η αγαπημένη των Βρετανών -και όχι μόνο- Diana μπορεί να φαινόταν σαν να δι
Keywords
Τυχαία Θέματα