Αλεξάνδρα Πασχαλίδου: Οι δυσκολίεs που πέρασε στην Ελλάδα και στην Σουηδία

Στην εφημερίδα Espresso μίλησε η γνωστή παρουσιάστρια και αποκάλυψε τους κινδύνους που βίωσε όταν έφυγε από την Ελλάδα μετά τουs Ολυμπιακούς αγώνες.

Η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου αναφέρθηκε  για τις δυσκολίες που πέρασε στην Ελλάδα:

«Ήρθα στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες καλύπτοντας τα προγράμματα της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή για εμένα να επιστρέψω στην πατρίδα μου. Το όνειρο του κάθε Έλληνα είναι να ζήσει εδώ. Έφυγα πολύ πληγωμένη» είπε και συμπλήρωσε: «Γράφονταν διάφορα ψέματα για μένα. Έμενα σε ένα μικρό διαμέρισμα κοντά στο «Hilton», ένα δυάρι, ουσιαστικά άδειο, που δεν είχε ούτε έπιπλα, και έγραφαν ότι έμενα σε βίλα στην Εκάλη».

Μιλώντας επίσης  για τον πόλεμο και το ρατσισμό που έζησε αποκάλυψε: «Όταν γύρισα στη Σουηδία από την Ελλάδα βρέθηκα σε απόγνωση. Δεν είχα σπίτι να μείνω, δεν είχα δουλειά, δεν είχα τίποτα. Έκανα τα πρώτα δύο ντοκιμαντέρ με πάρα πολύ λίγα χρήματα και σιγά-σιγά, επειδή ξέρω τι σημαίνει να παλεύεις, επέστρεψα» και πρόσθεσε: «Στη Σουηδία ήρθαν με όπλα στο σπίτι μου, ήθελαν να με σκοτώσουν οι Ναζί, επειδή είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα. Μια ζωή με κυνηγάνε. Ακόμα και τώρα λένε να φύγω για να πάω στην Ελλάδα και πως δεν έχω δουλειά εκεί». «Αλλά έχω δεχθεί ρατσισμό επίσης, επειδή ήμουν από την εργατική τάξη και καταγόμουν από φτωχή οικογένεια» είπε επίσης.

Λόγια πολύ σκληρά σε μια συνέντευξη που συζητήθηκε πολύ.

Keywords
Αναζητήσεις
σουηδια χχχ
Τυχαία Θέματα