Διώξτε την κακή διάθεση μέσα σε 20 λεπτά

17:22 3/5/2013 - Πηγή: Queen.gr

Η άσκηση μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη

Η ψυχολογική και σωματική κόπωση και η αδιαθεσία πολλές φορές μας ρίχνουν κάνοντάς μας να αισθανόμαστε πως δεν μπορούμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, να νομίζουμε πως δεν έχει νόημα η ζωή μας με αποτέλεσμα να μην καταφέρνουμε να περνάμε καλά. Πιστεύουμε πως δεν θα βελτιωθεί η διάθεσή μας αν δεν συμβεί ένα θαύμα ή αν δεν κάνουμε κάτι δραστικό.

Οι τελευταίες έρευνες όμως δείχνουν ότι κάθε σωματική δραστηριότητα δραστηριότητα, και ιδίως οι δουλειές του σπιτιού, η κηπουρική, το περπάτημα με πρώτα στη λίστα το περπάτημα και τα σπορ

έχουν ευεργετικά αποτελέσματα στην ψυχολογία. Όσο περισσότερο δραστηριοποιούμαστε με κάποια άσκηση, έστω και ελαφριά, τόσο περισσότερο βελτιώνουμε την ψυχολογία μας. Οι στο σώμα και τον εγκέφαλό μας η κίνηση είναι βιοχημικές, με έμφαση στην έκκρηση σεροτονίνης - η οποία σεροτονίνη είναι η ορμόνη που ελέγχει τη διάθεση. Όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο της σεροτονίνης στον οργανισμό μας τόσο πιο ευχάριστη είναι η διάθεσή μας. Η άσκηση καταφέρνει να αυξάνει την παραγωγή της σε μεγάλο βαθμό περισσότερο μάλιστα από κάποια φαρμακευτική, αντικαταθλιπτική αγωγή ή συμπλήρωμα διατροφής. 20 λεπτά σωματικής δραστηριότητας/άσκησης τη μέρα μπορούν να παράγουν την επιθυμητή ποσότητα σεροτονίνης για να έχουμε καλή διάθεση όλο το υπόλοιπο της ημέρας. Αν μάλιστα αυτό γίνει συνήθεια, θα καταφέρουμε να διατηρούμε την ψυχολογία μας ψηλά!

Η άσκηση μάλιστα μας απαλλάσσει από τις παρενέργειες των φαρμάκων και βελτιώνει ταυτόχρονα με την ψυχολογία μας τη φυσική μας κατάσταση - μας δίνει άλλον έναν λόγο να αισθανόμαστε χαρούμενοι όταν κοιταζόμαστε στον καθρέφτη καθώς και όταν βλέπουμε τα οφέλη της άκησης στο επίπεδο της συνολικής μας υγείας. Η σεροτονίνη έχει άμεση σχέση με το πεπτικό μας σύστημα οπότε αν τρεφόμαστε με junk food και φαγητά που είναι βαριά ή επιβλαβή γενικότερα, την εμποδίζουμε από το να κάνει τη δουλειά της. στο πεπτικό σύστημα και οι κακές διατροφικές συνήθειες, επίσης, επηρεάζουν σοβαρά τη παραγόμενη ποσότητα.

Αν αισθάνεστε ότι βαριέστε ή πιέζεστε και αναβάλετε συνεχώς την άσκηση καλό είναι να το προσπαθήσετε στην αρχή με παρέα. Θα σας συμβουλεύαμε να πιέσετε λίγο ακόμη τον εαυτό σας και να το προσπαθήσετε για ένα διάστημα. Το αποτέλεσμα εσωτερικά και εξωτερικά θα σας ανταμείψει!

Keywords
Τυχαία Θέματα