Έχω μία όμορφη σχέση μα σκέφτομαι τον πρώην μου... Τι να κάνω;

Το Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Αγαπημένο queen,
Είμαι πολύ μπερδεμένη. Είμαι εδώ και σχεδόν 2μήνες με ένα παιδί, το οποίο το ξέρω 3 χρόνια. Πριν αποφασίσω να κάνω σχέση μαζί του είχα σχέση 2 χρόνια με κάποιον. Στην αρχή αυτός ήταν καλός (όπως άλλωστε είναι όλοι) μετά μπήκαν διάφορα στην μέση και έτσι τον δεύτερο χρόνο μαλώναμε κάθε μέρα όταν του είπα να χωρίσουμε η αντίδραση του ήταν πολύ άσχημη. Πήγε και έκανε σχέση με μια κοπέλα που του την έπεφτε όσο ήμασταν ακόμα μαζί. Όσο ήμασταν

μαζί συχνά δεν μου μιλούσε δεν βρισκόμασταν συχνά και πάντα τον ενοχλούσα. Όταν λοιπόν πήρα την απόφαση να είμαι με το παιδί που είμαι τώρα εκείνος το έμαθε. Στην αρχή με έβρισε μετά μου είπε ότι του λείπω και πως θέλει να βρεθούμε.
Είμαι καλά όπως είμαι τώρα. Το παιδί που είμαστε μαζί μου φέρεται με τον καλύτερο τρόπο και είναι γενικά πολύ καλύτερος και ταιριάζουμε σε πολλά παραπάνω απ'ότι με τον πρώην μου.
Τώρα όμως που ξαφνικά ενδιαφέρεται πάλι o πρώην μου εγώ τον σκέφτομαι πιο πολύ από ότι πριν. Δεν θέλω να πληγώσω την σχέση μου αλλά εκείνος ήταν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στην ζωή μου. Από την μια σκέφτομαι πως απλά έχει πληγωθεί o εγωισμό του και γι' αυτό γύρισε, επίσης είχε 1ολόκληρο χρόνο να διορθώσει όλα αυτά που είχαν πάει στραβά και δεν το έκανε άρα γιατί να το κάνει τώρα.
Νιώθω αγάπη για εκείνον αλλά δεν είμαι πια ερωτευμένη μαζί του. Δεν ξέρω τι να κάνω να γυρίσω σε εκείνον που με έχει κάνει πολλές φορές να είμαι χάλια ή να μείνω με αυτόν που είναι δίπλα μου και με κάνει να γελάω? Να πάω σε εκείνον που με έχει πληγώσει άπειρες φορές? Κι αν δεν αλλάξει? Κι αν όμως αλήθεια αλλάξει? Μ'αγαπαει ή απλά είναι o εγωισμός του που μιλάει? Σε παρακαλώ θέλω βοήθεια οπωσδήποτεδεν αντέχω άλλο αυτήν την κατάσταση νιώθω πως κοροϊδεύω την σχέση μου η οποία δεν φταίει και σε τίποτα. Θα περιμένω απάντηση.

Η απάντηση του Queen.gr

Δεν ξέρω αν έχει... αλλάξει- διότι πιστεύω πως οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ακριβώς αλλά βελτιώνονται ή και το αντίθετο. Δεν είναι ότι δεν έχεις δοκιμάσει μαζί του. Ίσα ίσα που κράτησε και πολύ. H αντίδρασ'η του στον χωρισμό μόνο ώριμη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως και η επιθετικότητα μετά. Δεν μπορούμε όμως να τον κατηγορήσουμε που δεν ήθελε την επαφή. Αν αισθανόταν ακόμη πράγματα δεν θα ήταν εύκολο να υποκρίνεται τον cool πολιτισμένο.

Έχεις μία σχέση που σε κάνει ευτυχισμένη και όπως λες σε συμπληρώσει σε πολλά περισσότερα από ό, τι ο πρώην σου. Στο ζρόνο που πέρασε δεν προσπάθησε- παρότι εσύ τον χώρισες- οπότε δεν είναι απαραίτητο να παραβλέψει την απόφασή σου. Εσύ γιατί τον χώρισες; Επειδή δεν ήθελες πια όντως ή επειδή ήθελες να αλλάξει και να προσπαθήσει; Μην τον κρίνεις για αυτό...

Λες και μόνη σου πως δεν αισθάνεσαι ερωτευμένη και πως σε έχει πληγώσει άπειρες φορές. Δεν αποκλείεται να σου έχει μείνει κάποιο απωθημένο και να προκαλείς εσύ τις τόσες σκέψεις γύρω από εκείνον. Να κοιτάξεις ποια είναι τα δικά σου πραγματικά θέλω και να μην λειτουργείς μέσα από ερωτησεις γύρω από το τι θέλει εκείνος. Κάτσε και σκέψου καλά τι θες πραγματικά για τη ζωή σου. Ποιοι είναι η στόχοι σου ανεξάρτητα από πρόσωπα και τι έχει συμβεί πραγματικά. Όχι τα αίτια, τα συμβάντα. Ύστερα αποφάσισε τι θα ρισκάρεις και τι όχι. Με ποιες αποφάσεις θα μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω και ποιες θα μετανιώσεις.

Η απόφαση είναι δική σου.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα