Έχουμε σχέση τελικά ή όχι;

Το Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Γνωριστήκαμε το στη σχολή κάναμε 2 χρόνια παρέα και μετά τα φτιάξαμε.Αυτός κάργα ερωτευμένος μαζί μου πολύ καιρό πριν τα φτιάξουμε. Τα είχαμε 2 χρόνια..Πολύ ταιριαστοί,ίδια ενδιαφέροντα,περνούσαμε καλά τσακωνόμασταν βέβεα ανά τακτα χρονικά διαστήματα και πιο πολύ έφταιγα εγώ γιατί τον πίεζα για βλακείες του τύπου οτι μου φαινόταν αδιανόητο να μη βρεθούμε για 1 μερα πχ. Επίσης ζήλευα πάρα πολύ ειδικά μια φίλη του που έκαναν παρέα και τον έπριζα πάρα πολύ άσχημα

καημένος όλα τα δεχόταν γιατί ήταν ερωτευμένος..Μετά τον 1ο χρόνο τα έκοψα όλα και αποφάσισα να αλλάξω και σταματήσαμε σχεδόν μαχαίρι τους τσακωμούς.Ωστόσο το αγόρι μου δεν το έχει και πολύ με τις σχέσεις.ήμουν η 1η του μεγάλη σοβαρή σχέση και γενικά φρικάρει στην ιδέα της δέσμευσης με τον αλλον και του τόσου δεσίματος.Πάει μετα από 1 χρόνο στρατό.Όλα καλά κι ωραία.στις άδειες του βγαίναμε είμασταν μια χαρά.
Βγαίνει εν τέλη από στρατό και μου άρχισε τα θέλω το χρόνο μου, θέλω να βρω μια δουλειά να νιώσω καλά γιατί τώρα νιώθω μετέωρος,θέλω να νιώθω ελεύθερος και οτι δεν είναι κάποιος πάνω από το κεφάλι μου να με ελέγχει .Ξέρεις όλα αυτά τα αντρικά....

Συμφώνησα και του είπα οτι καταλαβαίνω και οτι ίσως ήρθε η ώρα όντως να χωρίσουμε ..2 βδομάδες δε μιλήσαμε ώσπου τη μέρα μιας συναυλίας με πήρε τηλ να πάμε μαζί.Χωρίς να πούμε κάτι βρεθήκαμε φιληθήκαμε σα να ήμασταν ακόμα μαζί..Η συμπεριφορά του έκτοτε ήταν σχεδόν ίδια με τη συμπεριφορά πριν τον χωρισμό.Βρισκόμασταν χωρίς να κάνουμε καμία συζήτηση για όλα αυτά που είχαμε πει πριν το διάστημα των 2 βδομάδων αλλά εμένα με έτρωγε να μάθω!! Να μάθω τί σκέφτεται, τί γίνεται ,τί φάση είμαστε!! Είμαστε μαζί ?!'οχι ?! όλα αυτά..
Να μη στα πολυλογώ του έκανα συζήτηση μετά από κανα 2μηνο και μου είπε πως δεν εχει αλλαξει η άποψή του για τις σχέσεις και οτι νιώθει πολύ μικρός για σοβαρή δέσμευση.Οτι με αγαπάει αλλά φοβάται μην παντρευτούμε στο τέλος έτσι όπως πάμε!! (παράνοιες..) οτι δε θέλει να μας βάλει ταμπέλα αλλά χωρίς να σημαίνει οτι θέλει να έχουμε ελεύθερη σχέση και οτι θέλει να κάνει κάτι με άλλη. Απλά να είμαστε χαλαρά κι ωραία.Τέλοσπάντων το δέχτηκα και αυτό.Έχουμε περάσει από τότε 3 μήνες και η κατάσταση έχει ωσ εξής.Έχουμε έρθει πιο κοντά πάλι,βγαίνουμε,πάμε για φαγητό,βλέπουμε ταινίες,κάνουμε καλό σεξ,κοιμομαστε μαζι,δεν τσακωνόμαστε,έχω σταματήσει να δείχνω οτι ζηλεύω,αλληλοβοηθιόμαστε σε δουλειές.

Απλά δεν έχουμε το καθημερινό νταραβέρι και τα 10 τηλέφωνα τη μέρα. Πχ βρισκόμαστε κάπου 4 φορές τη βδομάδα..οταν βγαινουμε εξω με φιλους μας φιλιομαστε,κρατιομαστε απο το χερι και ολα αυτα..Εμένα όμως με τρώει πάλι να μάθω....Να μάθω τί νιώθει. Είναι μαζί μου για κάτι τελείως χαλαρό? Με αγαπάει ?! με θεωρεί κοπέλα του?! Είμαι ερωτευμένη και όλη αυτή η κατάσταση με φθείρει..Δε θέλω να κάνω πάλι συζήτηση γιατί θα φρικάρει πάλι αυτός..Απλά με εκνευρίζει το γεγονός οτι θέλω να τον αποκαλέσω αγάπη μου ,να του πω κάτι γλυκό και να νιώθω μετά ενοχές που το έκανα γιατί πιστευω οτι θα σκεφτεί οτι έχουμε πάλι σχέση και θα πιεστεί..Αυτός δε μου μιλάει γλυκά αλλά έτσι είναι και ο χαρακτήρας του.Κλειστός.Θέλω να μάθω αν με θέλει. Θέλω να ξέρω οτι είμαι κοπέλα του και όταν με ρωτάει κάποιος αν έχω σχέση να μπορώ να απαντήσω ΝΑΙ...

Η απάντηση του Queen.gr

Λοιπόν, δεν θα σε ικανοποιήσει και πολύ η απάντησή μου. Αυτά είναι πράγματα που αν όχι όλες τότε οι περισσότερες γυναίκες έχουμε περάσει και ουκ ολίγες φορές. Το "μη ταμπελοποιείν εστί φιλοσοφείν" είναι πλέον παγιωμένη αντρική συμπεριφορά.

Θα σου προτείνω κάτι που ενδεχομένος δεν θα μπορέσεις να κάνεις: Ξέχνα τις ταμπέλες και πέρνα καλά μαζί του αφού είστε έτσι. Ποιος ο λόγο να τρώγεσαι με το τι θα απαντάς στον καθένα; Τυπικά είναι όλα αυτά να ξέρεις. Αν νιώθει καλά έτσι και είστε και καλύτερα από πριν, δεν βρίσκω λόγο άγχους. Έχε όμως τα ματάκια σου ανοιχτά. Πρόσεξε απλά μήπως όντως θέλει να είναι σε θέση να το λήξει ανά πάσα στιγμή ή να μην σου απαντά σαν να μην τρέχει τίποτα.

Αν θες να πεις κάτι γλυκό πες το. Στη φάση που είστε έχει ξεπεραστεί το "κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου". Δεν ξέρω αν πρέπει να ξανακάνεις τέτοια συζήτηση. Όσο περνάνε τα χρόνια οι πραγματικές σχέσεις παύουν να βασίζονται σε ταμπέλα και απλά... εννοούνται.

Το θέμα είναι η κτητικότητα, δεν είναι πολύ ευχάριστη λέξη αλλά όταν πάψει να υπάρχει το άγχος μη χάσουμε τον άλλον, μήπως ερωτευτεί κάποιον άλλον- τότε δεν υπάρχει έρωτας.

Το πρόβλημα είναι αλλού. Θα πρέπει να καταλάβεις αν η φάση μεταξύ σας είναι ένα εξυπηρετικό προς εκείνον βόλεμα, τύπου έχω μία γκόμενα να ασχολούμαι μέχρις ότου βρεθεί κάτι πιο ενδιαφέρον. Η αλήθεια είναι ότι πιθανότατα δεν το σκέφτεται να συνεχίζετε για πολύ- αλλά και για εκείνον η δύναμη της συνήθειας δεν παρακάμπτεται εύκολα. Αυτό που θέλει σου το είπε: Είναι μαζί σου για κάτι χαλαρό και είναι μετρημένος για να μην πάρεις θάρρος και θεωρήσεις πως έχετε κάτι περισσότερο. Είναι προφανές πως θέλει να βιώσει κι άλλα πράγματα και μόλις τα βρει θα το κάνει. Γι αυτό αν αντέχεις απόλαυσέ το σα ανθρώπινη επαφή γιατί είτε βάλετε ταμπέλα σχέσης είτε όχι- έχετε κάνει το μεγαλύτερο μέρος του κύκλου σας.

Μην πολυενθουσιάζεσαι και μην τρελαίνεσαι με ερωτήσεις. Για να μην έχει αλλάξει από μόνος του γνώμη μάλλον παραμένει σταθερός. Αν πραγματικά είσαι ερωτευμένος, όπως εσύ την επιζητάς την δέσμευση όχι με τη μορφή της πίεσης αλλά με τη σιγουριά του "έχω την αποκλειστικότητα".

Να θυμάσαι πως πρέπει να βάζεις τον εαυτό σου κι εσύ εκεί που του αρμόζει. Αν το θέλω σου να είσαι με αυτό τον άνθρωπο όπως να 'ναι, υπερτερεί του θέλω σου να είσαι με έναν άνθρωπο όπως ονειρεύεσαι ... ζήστο όπως είναι και άσε τα παράπονα. Να ξέρεις όμως πως έχεις αφεθεί σε ένα τρυπάκι του να ζεις όπως θέλει κάποιος άλλος να χωράς στα κενά του.

Γιατί δεν βασίζεσαι σε αυτά που θες εσύ και γιατί δεν ζεις όπως θες εσύ; Γιατί φοβάσαι μην τον χάσεις; Αν εκείνος δεν φοβάται και εσύ θες να ζεις τον απόλυτο έρωτα τότε φύγε έτσι απλά και θα σου περάσει. Δεν θα είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο αλλά θα συμβεί. Το μόνο ΣΙΓΟΥΡΟ. Αν φοβάσαι πως μιλώντας για τα θέλω σου θα φας πόρτα, τότε δεν καταλαβαίνω τι περιμένεις να συμβεί και γιατί έχεις ελπίδες. Δεν καταλαβαίνω γιατί να φοβάσαι μην τρομάξει ο άλλος επειδή τον θες και ότι υποβάλλεις τον εαυτό σου στη σιωπή και στην υποκρισία για να μένεις εκεί. Σίγουρα το ξέρει. Είσαι δεδομένη και χωρίς προσωπικότητα δίπλα του- γιατί ο εαυτός σου ρυθμίζεται από εκείνον και όχι εσένα. Πρέπει να κάτσεις να σκεφτείς τα δικά σου θέλω ζωής- ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που αφορούν αυτά. Λίγο πιο γενικά να το δεις. Αυτό είναι ένα λάθος των γυναικών, να περιμένουν από τον άντρα αν θέλει σχέση μαζί τους και πώς τη θέλει.

Αγάπη μου, όταν δύο άνθρωποι θέλουν απλά συμβαίνει. Όταν ένας άντρας το τραβάει έτσι τότε απλά βολεύεται μέχρι να τύχει το ιδανικό- απλά δεν θέλει τόσο όσο.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα