Γιατί τα παιδιά που τα έχουν όλα, δε προσπαθούν για τίποτα

Τι μπορεί άραγε να συμβαίνει και οι γόνοι πλούσιων οικογενειών σχεδόν ποτέ δε καταφέρνουν να «κρατήσουν» τις επιχειρήσεις των γονιών τους αλλά αντίθετα οδηγούν τις ίδιες αλλά και εαυτούς σε αποτυχία;
Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα προσπάθησε να δώσει ο Λουκ Τζόνσον, πρόεδρος της εταιρείας Start Up Britain και διαχειριστής της εταιρείας private equity Risk Capital Partners με άρθρο του στους Financial Times.
Επί

της ουσίας ο Τζόνσον καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι πλούσιοι γόνοι αποτυγχάνουν καθώς δεν έχουν τίποτε για να περιμένουν τίποτε για να παλέψουν. Δεν έχουν φιλοδοξίες, δεν έχουν διάθεση να ρισκάρουν αλλά ούτε να δουλέψουν σκληρά με πάθος, θάρρος, όραμα και υπομονή ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν ή να εξελίξουν. Ταυτόχρονα έχοντας συνήθως μεγάλη αυτοπεποίθηση, καταρρέουν στο πρώτο σοβαρό εμπόδιο. Όμως στα αλήθεια φταίνε αυτά τα παιδιά, ή οι γονείς που μεγαλώνουν τα παιδιά σε ένα υπερπροστατευμένο περιβάλλον, σε έναν γυάλινο κόσμο. Η προσέγγιση που δίνει ο Τζόνσον μπορεί να έχει σαν αφορμή τα παιδιά πλουσίων οικογενειών, αλλά το ίδιο σε μικρότερη κλίμακα συμβαίνει και στα παιδιά των οικογενειών που απλώς ζούνε άνετα, τονίζοντας τον φυσιολογικό πειρασμό στον οποίο μπαίνουν οι γονείς θέλοντας να προσφέρουν το καλύτερο στα παιδιά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα