Γυμναστήκαμε στο Global Fitness Connect 2012 και γίναμε γαζέλες

Το Queen.gr βρέθηκε στο μεγαλύτερο διήμερο fitness συνέδριο και δεν κρατάει τίποτα μυστικό.

Μέχρι τώρα μπορεί να είχαμε παραμελήσει τη φυσική μας κατάσταση καθώς το κρύο του χειμώνα, ο αναπαυτικός καναπές μας και το βαρύ πάπλωμα πήγαν πακέτο με ώρες χουζουρέματος και τσιμπολογήματος μπροστά στην τηλεόραση. Απαγορευμένες λιχουδιές και μπουκιές με πολλά λιπαρά φρόντισαν να στρογγυλέψουν το κορμί μας κάνοντάς μας να μοιάζουμε πιο πολύ με έργα του Μποτερό, παρά με γαζέλες της πόλης. Έτσι, με το που ήρθε το Σαββατοκύριακο δε θα μπορούσαμε να πούμε όχι στην πρόσκληση του γυμναστηρίου Studio One να γιορτάσουμε μαζί τα 5 χρόνια λειτουργίας του, κάνοντας (τι άλλο) γυμναστική δύο μέρες συνεχόμενα από το πρωί μέχρι το απόγευμα.

Βάλαμε νωρίς νωρίς το ξυπνητήρι μας, φορέσαμε το αθλητικό μας κολάν, πιάσαμε τα μαλλιά μας ψηλή αλογοουρά και πήραμε το σακίδιό μας από το χέρι για να επισκεφτούμε και να συμμετέχουμε στα δρώμενα του συνεδρίου Global Fitness Connnect 2012, στο Μέγαρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Mε το που φτάσαμε χοροπηδήξαμε από τη χαρά μας καθώς διαπιστώσαμε έκπληκτοι πως δεν ήμασταν οι μόνοι τρελοί που διάλεξαν να περάσουν ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο κάνοντας ασκήσεις γυμναστικής. Φορέσαμε το πράσινο βραχιολάκι, πήραμε την τσάντα με το πρόγραμμα του συνεδρίου και την αναπαυτική φόρμα δώρο και ξεχυθήκαμε στον τεράστιο χώρο.

Στάση πρώτη, η αίθουσα όπου δίδασκε ο περίφημος Tom Woll. Εμείς δεν τον ξέρουμε προσωπικά, αλλά φαίνεται πως είμαστε οι μόνοι καθώς ολόκληρος ο χώρος κρέμεται κυριολεκτικά από τις «χορογραφίες» του. Κορίτσια και αγόρια κάθε ηλικίας φορώντας τα πιο μοντέρνα ρούχα γυμναστικής κοιτούν αποσβολωμένα τον ξένο εισηγητή προσπαθώντας να αντιγράψουν τα βήματά του, ενώ εκείνος στριφογυρίζει και σκηνοθετεί χορευτικά με μοναδική μαεστρία υπό τους δυνατούς ήχους του dj.

Επόμενη στάση η διπλανή αίθουσα όπου διδάσκεται το personal training. Η Μένια Καζάκη, δεν είναι άλλη μία γυμνάστρια από αυτές που έχετε συνηθίσει. Φορώντας ένα χειλόφωνο και μιλώντας με δυνατή επιβλητική φωνή, η μελαχρινή δασκάλα θα μας μάθει πώς να στεκόμαστε σωστά, πώς να γυμναζόμαστε χωρίς να επιβαρύνουμε το σώμα μας και άλλα πολλά μυστικά που ούτε ξέραμε πως υπήρχαν.

Μετά την εξουθενωτική προπόνηση και αφού περιηγηθούμε για λίγο στο χώρο , μεταφερόμαστε στο διπλανό κτίριο του ξενοδοχείου Intercontinental όπου και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τη γυμναστική, απλά με άλλου είδους ασκήσεις. Η Χριστίνα Πανταζοπούλου αναλαμβάνει να μας μυήσει στην τέχνη της yoga και εμείς δε μπορούμε να πούμε όχι. Ξαπλώνουμε στα αναπαυτικά μας στρώματα, μαθαίνουμε να αναπνέουμε, σηκώνουμε πόδια, κατεβάζουμε χέρια και κάνουμε τη μία στάση μετά την άλλη σαν έμπειρες γιόγκι.

Σειρά έχει ο Alan Herdman, γνωστός και ως ο άνθρωπος που έφερε το Pilates στη Βρετανία. Ο κορυφαίος δάσκαλος μιλάει σε μια κατάμεστη αίθουσα και εμείς παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα. Κάποιες ασκήσεις πιο δύσκολες, κάποιες άλλες πιο κατανοητές, αλλά όλες τ

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Queen.gr