Η σχέση μας, έχοντας περάσει από πολλά κύματα, δοκιμάζεται από το ότι δουλεύει στο εξωτερικό. Πως να αντέξω;

Αγαπιόμαστε αλλά το γεγονός πως τελευταία δουλεύει στο εξωτερικό δοκιμάζει τις αντοχές μου

Αγαπητέ Dr Love Καλησπέρα!

Θα ήθελα τη βοήθεια σας στο εξής θέμα. Με το φίλο μου "παλευουμε" να ειμαστε μαζί τα τελευταια 3,5 χρόνια. Η λέξη "παλευουμε" αναφέρεται στο ότι πάντα είμασταν σε απόσταση, γεγονός το
οποίο δυσκόλευε πολύ τα πράγματα σε συνδύασμο με διαφορα προβληματα που ειχαμε, επικοινωνίας κτλ. Μεσα σε αυτα τα χρόνια χωρίσαμε και τα ξαναβρήκαμε

αρκετες φορές και ποτέ σε όλο
αυτο το χρονικο διάστημα δεν χάσαμε επαφή. Πάντα ήταν εκει για εμένα και πάντα ήμουν εκεί για αυτόν ανεξάρτητα απο το αν είμασταν μαζί ή όχι. Τους τελευταίους 6 μήνες δουλευει στο εξωτερικό.

Μου λείπει πολύ και είναι η πρώτη φορά που τα πηγαίνουμε τόσο καλα. Ψάχνω για δουλειά στη χωρα που βρίσκεται αλλά προς το παρον δεν εχω βρει κάτι και όσο περναει ο καιρος αρχιζω να απογοητευομαι. Και εδω γεννάται το ερώτημα συνεχίζουμε μέχρι να βρεθει καποια δουλεια εκει ή είναι καλύτερα να ξεκόψουμε?
Τον αγαπάω πολύ και θέλω να είμαστε μαζί αλλα και αυτο που εχουμε αυτη τη στιγμή ειναι ψυχοφθόρο.

Δώστε μου μία συμβουλη!

Ευχαριστώ
Ελένη

Αγαπητή Ελένη,

σύμφωνα με αυτά που περιγράφεις, ζεις μια σχέση δύσκολη μεν, καθώς η απόσταση είναι προβληματικός παράγοντας συνήθως, αλλά δυνατή και ανθεκτική. Όταν επί 3,5 χρόνια, παρά τις αντιξοότητες, τους χωρισμούς τις (υποθέτω) εντάσεις και διαφωνίες, συνεχίζετε και είσαστε μαζί, νομίζω πως αξίζει να επιχειρήσεις να κρατήσεις αυτό που έχετε.
Όχι μόνη σου βέβαια. Σιγουρέψου πως το ίδιο θέλει και ειναι διατεθειμένος να προσπαθήσει και ο σύντροφός σου. Η απόσταση μπορεί να κράτησε τη σχέση σας, όμως, αν το καλοσκεφτείς, δεν έχετε ζήσει καιρό μαζί (σύμφωνα με όσα γράφεις τουλάχιστον). Άρα το να κάνεις το μεγάλο βήμα του να εγκαταλέιψεις τη δουλειά σου και να μετακομίσεις εκεί, ακόμα και αν το δεχτεί με ενθουσιασμό, εμπεριέχει τους αντίστοιχους "κινδύνους". Και για ΚΑΜΜΙΑ περίπτωση μη φύγεις αν δεν έχεις πρώτα εξασφαλίσει μια δουλειά.

Ο έρωτας είναι υπέροχος, όμως δεν τρέφεσαι με αυτόν. Δεν μπορείς αλόγιστα να διαγράψεις μια ζωή εδώ, όταν δεν γνωρίζεις αν, ακόμα και μόνη σου, μπορείς να σταθείς στα πόδια σου σε αυτή τη χώρα.

Σου εύχομαι όλα να πάνε κατ'ευχήν.

 
Περιμένω ακόμη περισσότερες ερωτήσεις και ιστορίες σας στο info@queen.dpg.gr 

Keywords
Τυχαία Θέματα