Η σχέση μας είχε προβλήματα. Χωρίσαμε και θα φύγει 6 μήνες. Θέλω να τον πείσω πως μπορούμε!

Το Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Καλησπέρα,αποφάσισα να σας γράψω γιατι θα ήθελα πολυ να ακουσω την αποψη σας για το θεμα μου.
Είμαι μαζι με τον Χ. εναμιση χρονο περιπου,εγω 22 αυτος 23.Η σχεση μας ξεκινησε πολυ ομορφα με δυνατα

συναισθηματα πραγμα που ηταν κατι αγνωστο και για τους δυο.Σχεση απο αποσταση ομως,οχι μεγαλη αποσταση,2ωρες με το τρενο.Φοιτητες και οι δυο σε διαφορετικες πολεις.Βρισκομασταν συχνα καθε μηνα,γιορτες καλοκαιρι κτλ βρισκομασταν περισσοτερο γιατι ειμαστε απο την ιδια πολη.
Τους τελευταιους 4 μηνες συνεχεια τσακωνομασταν,εγω ενιωθα πως κατι ειχε αλλαξει,δεν ηταν ο ιδιος.Αρχισα να αντιδρω λαθος σε καθε τσακωμο που ειχαμε,να τον πιεζω και ο Χ. να τραβαει το τσακωμο μας με νευρα.Απο ενα σημειο και μετα δεν μπορουσα να πω τιποτα επειδη οτι κι αν ελεγα θα επερνα την ιδια αντιμετωπιση,νευρα και ασχημα λογια.Να τονισω πως οι τσακωμοι μας ηταν για εντελως γελοιους λογους και το πως ευθυνομασταν και οι δυο.Ξερετε απο αυτους που δεν αξιζει να μαλωσει κανεις,οπως ακουγαμε σαν παιδια τους γονεις μας να μαλωνουν επειδη καποιος ξεχασε να αγορασει το γαλα.
Τωρα μετα απο 5 μηνες εχοντας κανει πολυ υπομονη και οι δυο και εχοντας δωσει ευκαιριες ο ενας στον αλλο γιατι θελαμε να ειμαστε μαζι και προσπαθουσαμε να ηρεμησουμε και να μη τσακωνομαστε, ηρθε ενας ακομη καβγας πριν 5 μερες.Νευρα,πιεση ασχημα λογια...και ενα τελος απο τον Χ ''δεν θελω αλλο,δεν μπορω'' μου ειπε ''σ αγαπαω αλλα δεν μπορω αλλο ετσι,δωσαμε τοσες ευκαιριες αλλα δεν καταφεραμε τιποτα'' συνεχισε.
Εγω βλεπετε τον αγαπαω πολυ ερωτικα αλλα και σαν ανθρωπο.
Θα συνεχιζα να προσπαθω μεχρι να τα καταφερω.Μιλησαμε ξανα και εγω απο την μερια μου καταλαβα τα λαθη μου και θελω να του το αποδειξω.Αυτος ενω ειπε πως θελει να χωρισουμε τωρα δεν ξερει τι θελει.Φευγει αυριο ταξιδι για 8μερες στο εξωτερικο και μου ειπε πως θελει να το σκεφτει και να μιλησουμε οταν γυρισει.
Αλλα δεν ειναι μονο αυτο,ειναι πως σε δυο μηνες απο τωρα φευγει ξανα εξωτερικο αλλα για 6μηνες.Και δυστυχως λογο οικονομικου προβληματος δεν θα μπορουμε να βρεθουμε.
Συγνωμη αν σας μπερδεψα ή σας κουρασα,θελω απλα μια γνωμη.Τι σταση να κρατησω αν αποφασισει να χωρισουμε οριστικα και να μην δωσει μια ευκαιρια ακομα?
Αλλα και τι πιστευεται οτι θελει γιατι δεν πηρε ακομη την αποφαση του και μου ειπε πως θα μιλησουμε οταν επιστρεψει σε 8 μερες?
Αρκουν μονο τα συναισθηματα και να πιστεψεις στη σχεση δινοντας μια ευκαιρια ξανα?
Αν θελει πραγματικα θα κανει μια προσπαθεια ακομη ετσι δεν ειναι?
Ευχαριστω εκ προτερων και συγνωμη αν σας κουρασα.

Η απάντηση του Queen.gr

Λοιπόν, πρέπει να είμαστε σε θέση να βλέπουμε καθαρά. Το έχω πει πολλές φορές και θα συναχίσω να το λέω. Πρέπει να μένουμε στα γεγονότα. Στο τι πραγματικά συμβαίνει και όχι στο ιδεατό. Στην περίπτωσή σας, αντιμετωπίσατε πολλά προβλήματα μέσα σε ενάμισυ χρόνο. Τσακωμούς και νεύρα, μαζί με πίεση. Καλό είναι να καταλαβαίνουμε τα λάθη μας και να προσαπθούμε να τα διορθώνουμε και φυσικά μακάρι να είχαμε όλοι την ευκαιρία να αποδείξουμε πως έχουμε αλλάξει στον άνθρωπο που μας ενδιαφέρει.

Εδώ όμως έχουμε μία απουσία. Μεγάλη. Για να ξανακολλήσετε το σπασμένο γυαλί της σχέσης σας, χρειάζεται και χρόνος, αμοιβαία επιθυμία και πολλή ανθρώπινη επαφή. Καλό είναι να μιλήσετε όταν γυρίσει και να τα βάλετε κάτι. Μην ονειροπολείς όμως. 6 μήνες θα λείπει. Δεν σώζεις μία τραυματισμένη σχέση από μακριά και ιδίως όταν έχεις μπει σε διαδικασία να ψάχνεις τι σου συμβαίνει και τι πραγματικά θέλεις.

Μπορείτε να μιλάτε όσο λείπει, δεν ξέρω αν εκείνος είναι πρόθυμος να κρατά μία σχέση από απόσταση μη μπορώντας να σε δει, κάτι που ήδη πιστεύω αν και βιώνατε σε μικρότερη κλίμακα- είχε κουράσει. Δεν ξέρω τι θα έπρεπε να περιμένεις. Εκ πρώτης όψεως πάντως πρέπει να καταλάβεις πως η συνθήκες δεν ευνοούν το να είστε μαζί σε κανονική σχέση. Καλό είναι να κρατάτε μία επαφή αλλά θα σύστηνα να έχεις στο μυαλό σου πως η ζωή προχωρά όσο δύσκολο και να σου φαίνεται. Άσε αυτή την ιστορία στο πίσω μέρος του μυαλού σου και ποτέ δεν ξέρεις...

Μπορεί και να σου πει πως επιθυμεί τα ίδια πράγματα αν και μου φαίνεται λίγο δύσκολο. Και να το επιχειρήσετε πάντως δεν θα διευκολυνθείοτε. Αν έμενε εδώ υπήρχαν ίσως πιθανότητες να ξαναπροσπαθήσετε. Πλέον, δεν ξέρω αν η προσπάθεια αυτή χάνει το νόημά της.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα