Η τηλεόραση στη μέρα της Μαρμότας

Gerard Butler, σου λέει! Τον λατρέψαμε ως Έλληνες για τον Λεωνίδα του, που καλύτερο δεν μπορούσαμε να τον φανταστούμε, στο χολιγουντιανό «300» με τις σαφείς αισθητικές φόρμες των κόμικς, ενώ τον λατρέψαμε και ως Ελληνίδες για τους καλοσμιλεμένους, να πεις, εφάμιλλους έργων τέχνης, κοιλιακούς του! Μ'αυτά και μ'αυτά, δε χάνουμε ταινία του. Με χαρά λοιπόν, γύρω στις 9 το βράδυ της Κυριακής, πήραμε θέση να δούμε μια κομεντί, ψιλοχαριτωμένη, όπου ο φίλος μας ο Gerard (ντυμένος δυστυχώς, και χωρίς ψηλό πέδιλο και κόκκινο χιτώνα να αγκαλιάζει

και να αναδεικνύει Το Σώμα του), ήταν ο πληγωμένος άνδρας, ο κρυφοερωτευμένος με την ξενέρωτη και εργασιομανή ηρωίδα, επιφανειακά κυνικός, αλλά πολύ τρυφερός στο βάθος και ρομαντικός όχι σύμφωνα με το αισθητικό κίνημα, αλλά με τα ροζ μυθιστορήματα.

Καταλαβαίνετε κυρίες μου, πως τα παιδιά πήγαν νωρίς για ύπνο, έκανα πως δεν ήξερα τι παίζει στον σύζυγο, αλλά με παντούφλα – μποτάκι, αερόθερμο, διότι για καλοριφέρ ούτε λόγος, στα πόδια και ένα ελαφρύ ποτάκι, πήρα θέση! Έκανα τις προσωπικά γυναικείες προβολές μου στον Gerard και χωρίς να θυμάμαι καν την υπόθεση πήγα για ύπνο. Που ύπνος; Ξημερώνει Δευτέρα! Χρέη! Τράπεζες! Εφορίες! Το νοίκι που ακόμα δεν έδωσα (αχχχχ, και ποια κούτα να με χωρέσει κάτω απτις γέφυρες, που έχω γίνει και τετράπαχη; Από ψυγείο πρέπει να βρω και μάλιστα απ΄'αυτά με τις δυο πόρτες!). Το νερό! Το ρεύμα! Το σούπερ μάρκετ και τέλειωσαν και τα απορρυπαντικά που είναι ένα μηνιάτικο από μόνα τους! Το κινητό; Που το πας το κινητό! ... σηκώνομαι απ το ζεστό μου κρεβατάκι, στο κρύο σπίτι, για να φτιάξω ένα βαρύ ποτό, πλέον και να το πιω μονορούφι! Δεν ανοίγω και την τηλεόραση, να δω τι παίζει μπα και γλαρώσω; Κοιτώ χωρίς να βλέπω! Κάποια στιγμή προσέχω και πάλι το Gerard Butler! Μωρέεεε! Μπράβο! Μια χαρά θα χαλαρώσω!

Κομεντί, ψιλοχαριτωμένη, όπου ο φίλος μας ο Gerard ( και πάλι ντυμένος κτλ), ήταν ο πληγωμένος άνδρας, ο κρυφοερωτευμένος με την ξενέρωτη και εργασιομανή ηρωίδα, επιφανειακά κυνικός, αλλά πολύ τρυφερός στο βάθος και ρομαντικός όχι σύμφωνα με το αισθητικό κίνημα κτλπ. Σα να παίζει και η ίδια ηρωίδα! Και σα να παίζουν και οι ίδιοι δεύτεροι ρόλοι! Και σα... να ναι και η ίδια ταινία!

Ή ο Gerard μου, επαναλαμβάνεται επικίνδυνα, ή κάτι είχε μέσα το ποτό μου, ή κατόρθωσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, ή χρόνος δεν υπάρχει στο σύμπαν (σ.σ: πράγμα όχι απαραίτητα κακό, διότι έτσι δεν θα ξημερώσει Δευτέρα, άρα, δε θα χρειαστεί να ληστέψω μια τράπεζα για να μπορέσω να πληρώσω την ίδια τράπεζα, που αποφάσισα, πριν λίγο, ότι είναι η μόνη λύση για τα προβλήματά μου), ή έχω πάθει εγκεφαλικό (σ.σ: η τράπεζα φταίει αν το'παθα κι άμα συνέλθω θα την μηνύσω), ή στα κανάλια δε διαβάζει ο προγραμματισμός του ενός, τι παίζει το άλλο!

Κοιτώ πάνω στην οθόνη: Mega! Που το' βλέπα στις 9; Στο Star! Μετά που τελείωσε εκεί, άρχισε στο άλλο! Πράγμα που σημαίνει πως στα κανάλια μπορεί να παίρνουν μια ταινία και μόλις τελειώνει να πηγαίνει ένα παιδί την κόπια στο άλλο κανάλι και πά
Keywords
Τυχαία Θέματα