Καίτη Γαρμπή: "Η εποχή που τραγουδούσαμε κάθε βράδυ ως τα ξημερώματα, ήταν φριχτή"

Γιατί αποφάσισε να πει "αντίο" στις μεγάλες πίστες και να τραγουδήσει σε αίθουσα κινηματογράφου;

Η Καίτη Γαρμπή ανήκει σε αυτό που λέμε "βαριά βιομηχανία" της ελληνικής μουσικής. 24 χρόνια πάνω στη σκηνή, με συνεργασίες, με σουξέ, με μεγάλες επιτυχίες και στραβοπατήματα. Τα πάντα χώρεσαν σε μια μεγάλη καριέρα, που φαντάζει μυθική, ειδικά στις μέρες μας, που οι περισσότεροι star είναι αναλώσιμοι και περιορίζονταν σε μια σεζόν.

Η Καίτη υπήρξε μια από τις τραγουδίστριες, που έβαλαν το λαϊκό τραγούδι και τα μπουζούκια

στο αστικό σαλόνι και στα βόρεια προάστια, γέμισε καταστήματα χιλιάδων θέσεων, πούλησε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες δίσκους. Τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να αφήσει πίσω της τις μεγάλες σκηνές, τα γαρίφαλα, τις πανάκριβες τουαλέτες για να δοκιμάσει έναν νέο δρόμο, όχι εύκολο, αλλά απαιτητικό και ζόρικο. Η Καίτη όμως ξέρει από δυσκολίες και ξέρει να επιβιώνει.

Μετά από αρκετό καιρό σιωπής η Καίτη μιλάει στο Queen.gr

Πού σε πετυχαίνω αυτή τη στιγμή;
Είμαι Επίδαυρο. Μήπως να ερχόσουν;

Ο κόσμος πιστεύει ότι εσύ και κάποιοι άλλοι που έχετε πίσω σας καριέρα, επιτυχίες και τεράστια κασέ, πλέον δεν χρειάζεται να ξαναδουλέψετε. Είναι αλήθεια;
Ποιόν κόσμο εννοείς; Γιατί εγώ παίρνω πολλή αγάπη από εκείνο τον κόσμο, που με ξέρει και με ακολουθεί πάνω από 20 χρόνια και αυτός ο κόσμος μου δείχνει πως ανυπομονεί να με ξαναδεί. Μπα, για άλλο κόσμο που ζει αλλού, θα εννοείς.

Και από Οκτώβριο θα εμφανίζεσαι σε αίθουσα κινηματογράφου. Ποιανού ήταν η ιδέα;
Είναι ένα κοινό όνειρο που μοιραζόμαστε με τον Διονύση εδώ και πολλά χρόνια. Μια αίθουσα κινηματογράφου, ένας μαγικός χώρος δηλαδή, με μια εξέδρα μπροστά από την οθόνη, όπου η οθόνη πίσω να αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού και μπροστά τα τραγούδια και ο καλλιτέχνης live. Πέρσι το καλοκαίρι, εδώ πάλι στην Επίδαυρο, ξαναμπήκαμε σε συζήτηση για αυτό το θέμα, με μια πολύ καλή μας φίλη, πολύ σημαντική στον καλλιτεχνικό χώρο, ξαναφούντωσε η φωτιά, ε, και το φθινόπωρο βάλαμε το σχέδιο σε λειτουργία! Από αρχές Οκτώβρη, κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα είμαι στο Odeon Kosmopolis για 5 εβδομάδες στο Μαρούσι.

Τι διάρκεια θα έχει και πόσο θα είναι το εισιτήριο;
Η παράσταση θα έχει διάρκεια 2 ώρες περίπου. Όλα τα τραγούδια μου, παλιά και καινούργια, είναι ενορχηστρωμένα μέσα από τη φρέσκια ματιά ενός καινούργιου μου συνεργάτη, του Ματί Παλαιολόγου. Επίσης γίνεται μια αναφορά, τιμής ένεκεν, σε κινηματογραφικά τραγούδια. Ακόμα δεν έχει οριστεί η τιμή του εισιτηρίου. Πάντως προσπαθούμε να την κρατήσουμε χαμηλά αν και τα έξοδα για την παράσταση είναι τεράστια!

Παλιότερα δήλωσες πως είσαι στο σπίτι από επιλογή. Κάποιοι λένε ότι απλώς δεν έχεις πολλές προτάσεις. Ειλικρινά, ποια είναι η αλήθεια;
Πάντα ειλικρινά μιλάω εγώ. Πριν 3 χρόνια, μετά από μια πολύ επιτυχημένη, το τονίζω, συνεργασία με τον Νότη, ένιωσα ότι ήρθε η στιγμή που έπρεπε να πάρω απόφαση πόσο «σήμερα» θα δώσω για το «αύριο». Έδωσα λοιπόν αυτά τα 3 χρόν
Keywords
Τυχαία Θέματα