Κρεμώντας κάπες ψηλά...

14:51 2/2/2012 - Πηγή: Queen.gr

«Κρέμασα την κάπα μου πολύ ψηλά». Αυτή τη φράση είπε η Βάσια Τριφύλλη μιλώντας για τη σχέση της, με το Mega και κυρίως το διευθυντή προγράμματος του, τον Πέτρο Μπούτο, καλεσμένη όμως, στο ίδιο κανάλι, στο πρωινό του πρόγραμμα. «Θεωρώ ότι είμαι από τους στυλοβάτες του Mega, γιατί άνοιξε με τους "Αυθαίρετους". Δεν ξέρω γιατί δεν τα λένε. Ούτε μια φωτογραφία μου δεν έχουν εκεί στο γραφείο του Μπούτου που πηγαίνω καμιά φορά. Δεν έχουν καμία και δεν θέλω να βάλουν. Δεν με συμπαθεί ο Μπούτος και

το λέω ευθαρσώς. Δεν σε φοβάμαι, φίλε μου, έχω κρεμάσει την κάπα μου πολύ ψηλά. Κανέναν δεν φοβάμαι, μόνο τον εαυτό μου και τον Θεό» είπε η σπουδαία ηθοποιός και παρουσιάστρια επιτυχιών.

Συνέχισε λέγοντας, πως «δεν δικαιολογείται να έχω κάνει δέκα χρόνια τη μεγαλύτερη επιτυχία του κόσμου στο Mega, το «Ραντεβού στα Τυφλά» και την «Ώρα την καλή» με 48% τηλεθέαση απέναντι από αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με τη Σουηδία και να μη με έχουν φωνάξει μια φορά να παίξω μια "Πεθερά"; Δεν είναι δικαίωμά μου να το πω αυτό; Αυτός ο κύριος Μπούτος ακούει, φαίνεται, το όνομά μου και τρέχει! Μάλλον γιατί κάποια στιγμή είμαι αθυρόστομη. Ποτέ, όμως, δεν ήμουν σαν παρουσιάστρια αθυρόστομη. Ποτέ δεν προσέβαλα κανέναν καλεσμένο μου και ποτέ δεν είπα κάτι. Αλλά όταν με πειράξεις και με κεντρίσεις, θα σου απαντήσω... ό,τι λεφτά πήρα, που πήρα πολλά, τα έφερα πολύ χοντρά στο Mega».

Εντυπωσιάστηκα; Ναι! Τα πράγματα στην τηλεόραση στρογγυλεύονται. Τα παράπονα γίνονται γάργαρα, το δίκιο δεν διεκδικείται, ο φόβος μη χαθεί η δουλίτσα, μη χαλάσει η σχεσούλα με τους φορείς της εκάστοτε τηλεοπτικής εξουσίας, δημιουργούν ένα σαλιάρικο περιβάλλον, που κανείς δε πιστεύει αυτό τον «όμορφο, αγγελικά πλασμένο κόσμο», ούτε καν ο τηλεθεατής που είναι πια ψυλλιασμένος και υποψιασμένος.

Έχοντας συνηθίσει οι μεγάλες κόντρες να γίνονται μετά φιλίες, ή μάλλον σε τηλεοπτικό περιβάλλον λυκοφιλίες, οι έχθρες να είναι υπόγειες και υπόκωφες, ενώ οι παρουσιαστές και οι παρουσιάστριες ποτέ δεν εκτίθενται, αλλά βάζουν τα πανελάκια να βγάζουν τα κάστανα από τη φωτιά, ο λόγος της Τριφυλλη με ξάφνιασε. Οι επιλογές και η δημόσια στάση ζωής του Πέτρου Μπουτου, που επιλέγει την αξιοπρέπεια και την απουσία από το προσκήνιο, μου τον κάνουν από τους πλέον συμπαθείς του χώρου του. Όμως δεν μπορώ να μην θαυμάσω την γενναιότητα της Βάσσιας Τριφύλλη! Δήλωσε τα παράπονα της δημόσια στο ίδιο το κανάλι, ώστε να φτάσουν στα αφτιά που έπρεπε.

Η τηλεόραση για όσους εργάστηκαν σε αυτήν είναι παρελθόν! Οι ποιότητες της δυσδιάκριτες και όσοι την υπηρέτησαν ταυτισμένοι με εποχές ψευδαίσθησης, με εκπομπές σειρήνες που σε καλούσαν να ακούσεις εκμαυλιστικά τραγούδια πριν βουτήξεις σε σκοτεινούς ωκεανούς όπου ο πνιγμός είναι βέβαιος. Όλα ήταν όμορφα, ο πλούτος αποθεωνόταν. Κρίναμε τους ανθρώπους από το τι έχουν και πως μοιάζουν και όχι απ το τι είναι. Πήραμε στο λαιμό μας την ελληνική γλώσσα, στερώντας μας από έννοιες. Ακόμη η παρουσιάστρια της ελαφρότατης ψυχογιός είναι απαίτηση να μιλά σωστά αυτή τη γλώσσα και να έ

Keywords
Τυχαία Θέματα