Μην πυροβολείτε τη Eurovision

Ο Γιάννη Πουλόπουλος γράφει για τη Eurovision που ξέρει και αγαπά

Για καιρό αναρωτιόμουν... Έπρεπε ή δεν έπρεπε να λάβει μέρος η Ελλάδα στη Eurovision φέτος; Δεν ήταν ότι συμφωνούσα με αυτούς που την χαρακτήριζαν διοργάνωση «επιδεικτικής χλιδής», ούτε βεβαίως συνηγορούσα με εκείνους που έκαναν λόγο για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, γιατί ξέρω πολύ καλά- και αν ανατρέξει κανείς

στα κιτάπια της ΕΡΤ θα το διαπιστώσει- ότι η Eurovision, αν οργανωθεί σωστά, μόνο κέρδη μπορεί να αποφέρει...

Ήταν που τα τελευταία δύο χρόνια το αίσθημα της χαράς που υποτίθεται ότι μεταδίδει αυτό το πανευρωπαϊκό μουσικό πανηγύρι, είχε δώσει τη θέση του στην απόλυτη μιζέρια, στη «διθενιά» και την «φτήνια». Ο ελληνικός τελικός θύμιζε μνημόσυνο, οι παρουσιαστές έμοιαζαν με μαριονέτες που τους τοποθέτησαν με το ζόρι εκεί, γιατί απλά κάποιος έπρεπε να κάνει την βρώμικη δουλειά και η όλη διοργάνωση ήταν πιο πληκτική και από την ίδια την πλήξη.

Μα, θα μου πει κάποιος! Και τι περιμένεις, από την στιγμή που δεν υπάρχει budget! Δεν συμφωνώ! Οι ιδέες, η αισθητική και οι ωραίες εικόνες δεν στοιχίζουν! Η Έλενα Παπαρίζου, με δύο λάστιχα και τέσσερις χορευτές, έφερε στην Ελλάδα το πρώτο βραβείο!

Ευτυχώς, φέτος, κάτι αλλάζει! Κάποιοι ίσως να σκέφτηκαν ότι από την στιγμή που πήραμε την απόφαση να είμαστε παρόντες, ας το κάνουμε τουλάχιστον σωστά! Η συνεργασία της ΕΡΤ με το Mad, που έχει αρχίσει ήδη να σχεδιάζει την διοργάνωση του ελληνικού τελικού, με κάνει να αισιοδοξώ ότι αν μη τι άλλο δε θα βλέπω στο backround χαρωπές κυρίες να βγαίνουν από το σούπερ μάρκετ, ικανοποιημένες που πρόλαβαν να αγοράσουν χαρτί υγείας με έκπτωση 50 %, όπως είδαμε πέρσι.

Ελπίζω μόνο οι φετινοί υποψήφιοι να έχουν πραγματικά μία μουσική πρόταση να καταθέσουν! Διαφορετικά, όπως ορθά είπε η Αγγελική Ηλιάδη στο Star, ας κάτσουν στο σπίτι τους κι ας δώσουν τη θέση τους σε κάποιον άλλον. Διότι, σε αυτό το διαγωνισμό, μόνο όποιος είχε κάτι καινούργιο να πει κατάφερε να ξεχωρίσει. Και είπαμε! Από τη στιγμή που θα είμαστε τον Μάιο στη Σουηδία, ας το κάνουμε σωστά!

Keywords
Τυχαία Θέματα