Ο Φώτης, η Μαρία και η μαγκιά τους

... Βγήκαν κανονικά εχθές στην εκπομπή τους, η Μαρία Μπακοδήμου και ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Χιούμορ, ελαφριά θεματολογία, αλλά όχι ελαφριές προσωπικότητες,
ζούσαν και οι ίδιοι την αγωνία για τον εμφύλιο στο κέντρο της Αθήνας, την απορία για τις ψηφοφορίες στην Βουλή και την πικρία για το χάσιμο ενός ανθρώπου,

μια ζωής, παράλογα και φρικιαστικά. Και ακόμα φρικτή και αποτρόπαια η διεθνής ειδησεογραφία. Ο νεκρός Μουαμάρ Καντάφι, ο επαναστάτης ή τύραννος, ο ήρωας ή παρανοϊκός, ο ηγέτης ή ο δικτάτορας της Λιβύης, να σύρεται στους δρόμους της Σύρτης, ματωμένος, γδαρμένος, ένα πτώμα και γύρω του, όσοι παλιά τον έτρεμαν, να φωτογραφίζονται και να ποζάρουν στις κάμερες γελαστοί, με το σήμα της νίκης!

Τι να λένε, ο Φώτης και η Μαρία, τώρα; Ποιος είπε βλακείες στην τηλεόραση; Τι δήλωσε η Μις Καζίνο και τι η Μις Γιορτή Σαρδέλας 2011; Ο κόσμος γύρω να χάνεται και αυτοί να στρουθοκαμηλίζουν σε ελαφρότατες, ευχάριστες και αγαπημένες σε κανονικές συνθήκες, που ξεχάσαμε πια και πως είναι; Έτσι οι δυο παρουσιαστές και οι συνεργάτες τους, υποθέτουμε, αποφάσισαν να μη συνεχίζουν μετά το πρώτο τους διαφημιστικό διάλειμμα. Επέστρεψαν με ολόκληρα κομμάτια από προηγούμενες εκπομπές, που η ετοιμότητα τους δείχνει τον επαγγελματισμό των συνεργατών και τις άρτιες ικανότητες τους, αλλά και τη δική τους ευαισθησία.

Ναι, είναι η καλή η ψυχαγωγία και την έχουμε ανάγκη στις γκρι μέρες που ζούμε. Να χαμογελάσει το πικραμένο μας χειλάκι, ρε παιδάκι μου. Να λυτρωθούμε με ένα γέλιο. Να αφήσουμε την ελαφρότητα να μας απενοχοποιήσει. Αλλά όχι πάντα. Όχι κάθε στιγμή. Και η χθεσινή μέρα ήταν πολύ βαριά, σχεδόν ασήκωτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα