Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης.

Εξωτικό ξενοδοχείο Μάριγκολντ («The Best Exotic Marigold Hotel»)
Ίσως μία από τις ταινίες που περιμέναμε πως και πως, όχι τόσο για το σενάριο και τη σκηνοθεσία, τα οποία κινούνται σε αρκετά κλισέ και μελό μονοπάτια, αλλά για το υπέροχο καστ που πρωταγωνιστεί. Οι Maggie Smith, Bill Nighy, Judi Dench, Tom Wilkinson, τους οποίους και λατρεύουμε, είναι τέσσερις

από τους επτά συνολικά Βρετανούς συνταξιούχους που καταφθάνουν σε ένα ινδικό ξενοδοχείο για να διαπιστώσουν πως δεν μοιάζει σε τίποτα με τον εξωτικό παράδεισο που είχαν φανταστεί. Έτσι ο καθένας προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα με τον δικό του τρόπο. Κωμωδία, δράμα, χιούμορ και συγκίνηση από τέσσερις «δασκάλους» του είδους.

Άθικτοι («Intouchables»)
Αυτή η γαλλική κομεντί έχει κάνει ήδη απίστευτη επιτυχία στην Ευρώπη και όχι άδικα, καθώς αντιμετωπίζει με αισιόδοξο, τρυφερό, απλό (αλλά όχι απλοϊκό) και χιουμοριστικό τρόπο ένα «δύσκολο» θέμα. Ένας τετραπληγικός αριστοκράτης προσλαμβάνει ως βοηθό/νοσοκόμο έναν νεαρό Αφρικανό των παριζιάνικων προαστίων, ο οποίος πρόκειται να αλλάξει τη ζωή του με τον πιο απρόσμενο τρόπο. François Cluzet και Omar Sy το παράξενο «ζευγάρι» και Olivier Nakache και Eric Toledano το σκηνοθετικό δίδυμο πίσω από την «feel good» ταινία της χρονιάς.

Η Γυναίκα του Πέμπτου («La Femme du Cenquieme»)
Γαλλοαγγλική ταινία σε σκηνοθεσία Pawel Pawlikowski με τον Ethan Hawke και την Kristin Scott Thomas στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ένας Αμερικανός συγγραφέας έρχεται στο Παρίσι όπου ζει η εν διαστάσει γυναίκα του και η μικρή κόρη τους, αφού έχασε τη δουλειά του εξαιτίας ενός σκανδάλου. Πιάνει δουλειά ως νυχτοφύλακας, πέφτει θύμα ληστείας και ερωτεύεται μια μυστηριώδη γυναίκα που όμως κρύβει πολλά σκοτεινά μυστικά.

100
Ελληνική ταινία σε στυλ ντοκιμαντέρ από τον Γεράσιμο Ρήγα, η οποία ακολουθεί την καθημερινότητα του Κέντρου Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αλεξάνδρας 173. Μαζί προβάλλεται και το διάρκειας 26 λεπτών ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφάνη «Τι Ώρα Είναι;».

Η Οργή των Τιτάνων («Wrath of the Titans»)
Συνέχεια της επικής «Τιτανομαχίας», με τις ίδιες υπερβολές, τις ίδιες αδιάφορες και κάπως αστείες ερμηνείες αλλά με καλύτερα σκηνικά, εφέ και λιγότερα κιτς στοιχεία. Το στόρι αυτή τη φορά θέλει τον Περσέα να κατεβαίνει στα Τάρταρα για να σώσει τον πατέρα του Δία που οποίος έχει αιχμαλωτιστεί από τα αδέρφια του, Άδη και Άρη, οι οποίοι θέλουν να απελευθερώσουν τον πατέρα θεών και ανθρώπων, Κρόνο. Μέχρι τότε, αφήνουν ελεύθερους τους τερατώδεις Τιτάνες πάνω στη Γη και γίνεται ο κακός χαμός. Ένας Liam Neeson κι ένας Ralph Fiennes δεν φέρνουν την άνοιξη, δυστυχώς.

No More Fear
Άμεσο και σύγχρονο ντοκιμαντέρ από την Τυνησία σε σκηνοθεσία Murad Ben Cheikh, το οποίο καταγράφει τον λαϊκό ξεσηκωμό του Ιανουαρίου του 2011, ο οποίος ανέτρεψε τον επί 23 χρόνια αυταρχικό πρόεδρο της Τυνησίας Μπεν Αλί.

Keywords
Τυχαία Θέματα