Οι ταινίες της εβδομάδας

Όλες οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στις αίθουσες της πόλης.

Οι Ακακίες («Las Acacias»)
Δραματική ταινία εκ Αργεντινής σε σκηνοθεσία Pablo Giorgelli. Ο Ruben είναι ένας μοναχικός οδηγός φορτηγών που μεταφέρει ξυλεία από την Παραγουάη στο Buenos Aires. Μια μέρα όμως η ρουτίνα του θα σπάσει, καθώς αναγκάζεται να πάρει μαζί του μια νεαρή γυναίκα και το 5 μηνών παιδί της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι ζωές και των δύο θα αλλάξουν.

Δεσμά Αίματος
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σκηνοθετεί τους

Μαρκέλλα Γιαννάτου, Γιάννη Στάνκογλου, Νικήτα Τσακίρογλου και Δημήτρη Πιατά στην ιστορία της Μαργαρίτας, μιας νεαρής αεροσυνοδού, που αποφασίζει να ξεκινήσει μια νέα ζωή μετά τον θάνατο του πατέρα της με τον οποίο συγκατοικούσε. Πριν το κάνει αυτό, όμως, πηγαίνει ένα ταξίδι στη Βόρεια Ελλάδα για να βρει έναν παλιό εραστή της και να κλείσει παλιούς λογαριασμούς.

The Hunger Games
Το διάσημο best-seller της Suzanne Collins μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Gary Ross, ο οποίος προσπάθησε να μην απογοητεύσει κανέναν από τους χιλιάδες φαν του βιβλίου και κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Το στόρι, άλλωστε, είναι από μόνο του καθηλωτικό: Στο μέλλον, η Capitol συγκεντρώνει κάθε χρόνο ένα αγόρι κι ένα κορίτσι από κάθε μία από τις απομακρυσμένες επαρχίες της για να πάρουν μέρους σε μια μάχη μέχρι θανάτου στους Αγώνες Πείνας, οι οποίοι μεταδίδονται τηλεοπτικά. Όταν η μικρή αδερφή της επιλέγεται να λάβει μέρος, η 16χρονη Katniss Everdeen προσφέρεται να πάρει τη θέση της. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο μια καταπληκτική Jennifer Lawrence, μαζί με τους Jon Hutcherson, Liam Hemsworth, Stanley Tucci κ.α.

Το Κρησφύγετο («Safe House»)
Πιο-κλασική-πεθαίνεις αμερικάνικη περιπέτεια με προβλέψιμο σενάριο αλλά εξαιρετική σκηνοθεσία και πολύ καλές ερμηνείες. Ένας νεαρός πράκτορας της CIA, υπεύθυνος για ένα κρησφύγετο της υπηρεσίας στο Cape Town, αναγκάζεται να τραπεί σε φυγή μαζί με έναν πρώην πράκτορα και νυν καταζητούμενο όταν το «ασφαλές» καταφύγιό του δέχεται ένοπλη επίθεση. Νεαρός και ωραίος ο Ryan Reynolds, παλιός και αλλιώς ο Denzel Washington (ο οποίος έχει βάλει σκοπό να τερματίσει το «πόσους ρόλους μπάτσων-πρακτόρων μπορείς να παίξεις;») και γυναίκα της παρέας η αγαπημένη Vera Farmiga.

Transit
Εντελώς κλισέ περιπέτεια «δρόμου» του Antonio Negret με τους Jim Caviezel, Diora Baird και James Frain. Για να περάσουν τα αστυνομικά μπλόκα, οι ληστές μιας χρηματαποστολής κρύβουν τη λεία στο τζιπ μιας τετραμελούς οικογένειας. Η επανάκτησή της όμως δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα