Οργασμός στο γυμναστήριο!

Τι αποδεικνύει η μελέτη του περιοδικού Sexual and Relationship Therapy.

Πολλές γυναίκες μπορολυν να βιώσουν τον οργασμό όταν σηκώνουν βάρη ή όταν κάνουν ποδήλατο, ακόμη κι αν το σεξ είναι το τελευταίο πράγμα που μπορεί να σκέφτονται τη στιγμή που γυμνάζονται! Αυτό ανακάλυψαν ερευνητές από το πανεπιστήμιο Indiana University, οι οποίοι δηλώνουν ότι παρότι υπάρχουν αναφορές τέτοιων περιστατικών, από το 1953, ωστόσο δεν είχαν γίνει έρευνες πάνω σε αυτό.

Η ερευνήτρια Debby Herbenick λοιπόν,  και η ομάδα της, η οποία μελέτησε 370 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 63, οι οποίες είχαν δηλώσει ότι είχαν βιώσει οργασμό ή κάποιου είδους σεξουαλική απόλαυση κατά τη διάρκεια άσκησης, αποφάσισαν να μάθουν τι συμβαίνει.

Η Herbenick και η ομάδα της ανακάλυψε ότι περίπου οι μισές γυναίκες είχαν «συμπτώματα» σε περισσότερες από 10 περιπτώσεις παρότι εκείνο το διάστημα δεν τις έλκυε ερωτικά κάποιος. Το ένα πέμπτο των γυναικών που είχε αυτήν την «εμπειρία» ανέφερε ότι δεν μπορούσε να ελέγξει αυτό που συνέβαινε στο σώμα της και πως στη συνέχεια ένιωσε αμήχανα.

«Οι ασκήσεις που συνδέονται με "οργασμό" είναι οι κοιλιακοί, η αναρρίχηση σε πόλους ή σχοινιά, το ποδήλατο και η άρση βαρών» είπε η Herbenick και πρόσθεσε ότι: «Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής δείχνουν ότι ο οργασμός δεν είναι κάτι που συμβαίνει απαραίτητα μετά από κάποια σεξουαλική δραστηριότητα».

Keywords
Τυχαία Θέματα