Προορισμός Σαντορίνη

Πτήσεις από Ελλάδα για Σαντορίνη

Η ιστορία της Σαντορίνης είναι αλληλένδετη με αυτή του ηφαιστείου. Πριν από τη μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου το νησί ονομαζόταν Στρογγύλη, λόγω του σχήματος του. Γύρω στο 1450 π.Χ. έγινε η πρώτη έκρηξη, που δεν άλλαξε

απλώς το μέλλον του νησιού, αλλά και την ιστορία του γνωστού αρχαίου κόσμου.

Το παλιρροϊκό κύμα που προκάλεσε η έκρηξη υπολογίζεται ότι είχε ύψος 100 μέτρων και έφτασε μέχρι τα βόρεια παράλια της Κρήτης, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του Μυκηναϊκού Πολιτισμού, αφού στο πέρασμα του σάρωσε τα ανάκτορα της Κνωσσού. Τον επίλογο αυτής της καταστροφής έγραψαν οι σεισμοί και η τέφρα που σκέπασε ότι απόμεινε από το νησί μ' ένα στρώμα πάχους 30 έως 40 μέτρων. Επόμενες εκρήξεις σχημάτισαν τα νησάκια Θηρασία και Παλαιά Καμένη. Κλείστε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια για Σαντορίνη αν είστε λάτρεις των ρομαντικών τοπίων αλλά και της άγριας ομορφιάς που προσφέρει απλόχερα, το μαγευτικό αυτό νησί.

Πληροφορίες για Σαντορίνη

Στα 1707 από μια νέα έκρηξη ήρθε στην επιφάνεια η Νέα Καμμένη, ενώ το 1956 ένας μεγάλος σεισμός γκρέμισε τα περισσότερα σπίτια της Σαντορίνης. Τίποτα όμως δεν μπόρεσε να σταματήσει την ζωή σ' αυτόν το τόπο, που σήμερα προσφέρεται για τις πιο ονειρεμένες διακοπές.

Η ονομασία "Σαντορίνη" οφείλεται στην εκκλησία της Αγίας Ειρήνης (Santra Irene Ενετοκρατία) που βρίσκεται στη Θηρασία. Το όνομα της πρωτεύουσας (Φηρά) είναι παραφθορά του ονόματος του νησιού, Θήρα.

Τα σαντορινιά κρασιά είναι φημισμένα και σας συνιστούμε να τα δοκιμάσετε εμφιαλωμένα ή χύμα. Εξαιρετικής ποιότητας είναι η φάβα που καλλιεργείται στο νησί και οι λευκές μελιτζάνες, που δεν θα τις βρούμε αλλού. Δοκιμάστε επίσης κάπαρη και ντοματοκεφτέδες ή ψευτοκεφτέδες, γεύσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες. Το ηφαιστειακό έδαφος της Σαντορίνης και το ήπιο κλίμα ευνοεί την καλλιέργεια των αμπελιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα