Ψυχολογικά της μόδας!

Παλιά οι celebrities και καλά που σέβονταν τον εαυτό τους, μας άνοιγαν τις ντουλάπες τους, να μετρήσουμε πόσα ζευγάρια κάλτσες έχουν και πόσα μαντό επώνυμα. Μετά η μόδα άλλαξε, περάσαμε στο να μας δείχνουν τις ταπετσαρίες του σαλονιού τους, τα λιστέλο στο μπάνιο και τα πορσελάνινα καζανάκια.

Ζήσαμε το άγχος του να μαγειρεύουν! Προβλέψαμε πως στην ελαφριά και μόνο αναγνωρισιμότητα θα προτάξουν το «δε θέλω να ασχολούνται με τα προσωπικά μου, αλλά μόνο με την δουλειά μου».Εμπεδώσαμε το πως θα ποζάρουν στην λαϊκή αγορά δίπλα στις πατάτες Κύπρου,

στα μαγαζιά έξω απ τις βιτρίνες με τα σινιέ ρούχα, που έχει ένας φίλος τους, έξω απ την μανικιουρίστα τους, για να τους φτιάχνουν γαλλικό δωρεάν άρα αυτοί να την διαφημίσουν. «Βρε, μπαγάσες! Που με πετύχατε;» το χιλιοφορεμένο ύφος!

Ζήσαμε ακόμα απ όσους έχουν παιδιά τα αυθόρμητα παπαράτσι στα μαιευτήρια, στις παιδικές χαρές, στο σχολικό για την πρώτη μέρα στο σχολείο, στα Χριστούγεννα της «φιλανθρωπίας» με ύφος «Βρε, μπαγάσες! Και εδώ που ντύθηκα καλός άνθρωπος, με πετύχατε»;

Κάποια στιγμή ήταν της μόδας να παραδέχονται όλοι πως έκαναν πλαστικές, που τις έκαναν και αν θα ξαναέκαναν; Όλοι είπα; Εκτός από την κ. Χατζηβασιλείου που παραδέχονταν πως δεν έκανε πλαστικές, που δεν τις έκανε και αν ποτέ δεν θα ξαναέκανε!

Μάθαμε απ έξω και ανακατωτά την άποψη όλων για τον χωρισμό της Ελένης Μενεγάκη, το αν είναι ηθοποιός η Μακρυπούλια, το αν βλέπουν Πρωινό στον ΑΝΤ1 ή Πρωινό Μου στο Μέγκα.

Τώρα ζούμε την δημόσια τοποθέτηση για το ποιος πέρασε πιο φτωχά κάποτε στη ζωή του και τη σύγκριση του ποιος πέρασε τα μεγαλύτερα ψυχολογικά προβλήματα. Η κατάθλιψη ανάρπαστη γίνεται! Αν συνδυαστεί δε και με μια κλινική παρακολούθηση είναι μεγάλο σιγουράκι! Επίσης πολύ φοριέται η αγοραφοβία σε ηθοποιούς και τραγουδιστές γιατί τους κάνει πιο δραματικό. Σου λέει αγοραφοβικός ηθοποιός; Και το νίκησε; Σπουδαίος! Το να κάνει μια άλλη δουλεία, πιο κλειστή να μη μπαίνει και σε δοκιμασία δε του πέρασε απ το νου, του μαζόχα;

Την αγοραφοβία της εβδομάδας, λοιπόν, πέρασε ο Ορέστης Τρίκας (οκ, αλλά ποιος είναι ο Ορέστης Τρίκας;), ενώ την κατάθλιψη σε ελαφριά μορφή, ξεπερνώντας την μόνη της, σαν ολίγη από τζαζίκι η νόσος, με αντιμετώπιση συναχιού, (πιες ζεστά και θα περάσει), η Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

Δε λέω φταίμε και εμείς που ρωτάμε όλα τα ίδια τους ανθρώπους, αλλά ας είναι και αυτοί πιο ευρηματικοί. Ας περάσουμε μια αραχνοφοβία, μια κλειστοφοβία, μια ηβηφρένια, έστω! Ας γνωρίσουμε και άλλα πεδία, φοβιών, νευρώσεων, μανιών και κατατονιών. Όχι τίποτα άλλο, αλλά να διευρύνουμε τις γνώσεις μας και να μη πλήττουμε κιόλας.

(βρε, μπαγάσες; Και στο βιβλιοπωλείο να αγοράζω την επίτομη ψυχιατρική του Στεφανή με πετύχατε;).

Keywords
Τυχαία Θέματα