Τι πρέπει να προσέχουμε όταν πηγαίνουμε για τρέξιμο;

Συμβουλές για να αποδίδει η προσπάθειά μας

Η καλύτερη άσκηση για να χτίσουμε ένα γραμμωμένο και αδυνατισμένο κορμί μέχρι το καλοκαίρι- ένα κορμί που έχει απαλλαγεί από το λίπος, με δυνατά πόδια, ανεβασμένους γλουτούς και επίπεδη κοιλιά είναι σαφώς το τρέξιμο.

Το λάθος που κάνουμε πολλοί είναι ότι θεωρούμε πως πρέπει να δώσουμε όλη μας την ενέργεια και να καταβάλουμε υπερπροσπάθεια προκειμένου να δούμε αποτέλεσμα. Το θέμα είναι πως πρέπει να προσέξουμε ορισμένα βασικά σημεία προκειμένου να προστατεύσουμε το σώμα μας και να αποφύγουμε τραυματισμούς.

Καλό είναι να μην ακολουθούμε

την ίδια πορεία και να καλύπτουμε μικρές αποστάσεις χωρίς να ανεβάζουμε υψηλούς ρυθμούς τις πρώτες φορές που θα τρέξουμε ή αν κάνουμε μεγάλο διάλειμμα. Δεν είναι συνετό να πιέζουμε και να εξαντλούμε τον οργανισμό μας. Καλό είναι να αυξάνουμε το ρυθμό μας 5-10% κάθε εβδομάδα. Όσο εναλλάσσουμε τη διαδρομή μας σε πέτρες, άσφαλτο, γρασίδι, χώμα, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα πετυχαίνουμε.

Σημαντικό ρόλο παίζουν τα παπούτσια μας τα οποία θα πρέπει να είναι ειδικά για τρέξιμο. Θα πρέπει επίσης να μην τρέχουμε καθημερινά αλλά 4-5 φορές την εβδομάδα και να εναλλάσσουμε το τρέξιμο με βάρη, κοιλιακούς, ποδήλατο, τένις και άλλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα