Το design στην εποχή των σπηλαίων

Με τις κατάλληλες ιδέες και αρκετή φαντασία, μια σπηλιά μεταμορφώνεται στο πιο όμορφο και εναρμονισμένο με τη φύση σπίτι που έχετε δει τελευταία.

Κρυμμένο βαθιά σε ένα μικρό χωριό της Majorca το σπίτι αυτό είναι η επιτομή της «επίγειας κατοικίας», της φιλοξενίας και της άνεσης μαζί. Και το όνομά του; «Cave House», δηλαδή το Σπίτι-Σπηλιά.

Η πετρόχτιστη πρόσοψη είναι η πιο κατάλληλη πρώτη εικόνα που θα μπορούσε να δίνει το Cave House στον επισκέπτη σχετικά με το concept του, αυτό όμως δεν το εμποδίζει από το να παρουσιάζει την

μία έκπληξη μετά την άλλη στο εσωτερικό του.

Στο σαλόνι, το υπέροχο ψηφιδωτό πάτωμα δίνει μια διακριτική γοητεία η οποία γίνεται ταυτόχρονα και το επίκεντρο της προσοχής, για να βρει ανταγωνισμό όμως στα εκπληκτικά πέτρινα, σκαλιστά σκαλιά που οδηγούν στα υπνοδωμάτια. Επίσης, ο χαρακτήρας του σπιτιού βγαίνει προς τα έξω και από τα εκτεθειμένα ξύλινα δοκάρια που στολίζουν το ταβάνι, τις ασυνήθιστες γωνίες των τοίχων, την ακατέργαστη όψη των γύψινων τοίχων και χαρακτηριστικά όπως κόγχες και εσοχές που μοιάζουν σαν να έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτή την υπέροχη «σπηλιά».

Τέλος, βλέποντας τα κρεβάτια των τριών παιδιών της οικογένειας, τα οποία είναι σκαλισμένα μέσα σε μια ειδική προέκταση του τοίχου ώστε να σχηματίζουν ατομικές, ξεχωριστές σπηλιές, δεν μπορείς παρά να εύχεσαι να ήσουν αρκετά χρόνια νεότερος και να κοιμόσουν μέσα σε αυτά τα παραμυθένια «σπήλαια».

Keywords
Τυχαία Θέματα