Βρες τον ιδανικό χρόνο άσκησης για τη δική σου φόρμα και καλή υγεία!

16:13 3/8/2012 - Πηγή: Queen.gr

Πόσο πρέπει να ιδρώσεις για να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη στην επιθεώρηση Archives of Internal Medicine, ορίστηκαν οι μέσοι όροι χρόνου  άσκησης που χρειάζεται μία υγιής γυναίκα μέσου βάρους και ύψους και ηλικίας 13-36 για νε επιτύχει συγκεκριμένους σκοπούς σε σχέση με τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και την ευεξία.

Η αλήθεια είναι πως ακόμη και λίγη ώρα άσκησης βελτιώνει την υγεία, όσο όμως προσθέτουμε χρόνο στην καθημερινή μας δραστηριότητα τα οφέλη πολλαπλασιάζονται! Πώς;

-Με 90 λεπτά άσκησης την εβδομάδα, αυξάνουμε το όριο ηλικίας

μας και βελτιώνουμε κατά πολύ τις λειτουργίες όλων των οργάνων. Περπατώντας  για μόλις 15 λεπτά 6 φορές την εβδομάδα μπορεί να αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής κατά 3 χρόνια, δεδομένου του ό, τι δεν αντιμετωπίζουμε ανίατες ασθένειες ή άλλα προβλήματα υγείας.

-Με 135 λεπτά άσκησης, ενισχύονται τα επίπεδα ενέργειας και μειώνεται το στρες. Επιπλέον, σε μελέτη του πανεπιστημίου Duke διαπιστώθηκε ότι 45 λεπτά αεροβικής, 3 φορές την εβδομάδα είναι τόσο αποτελεσματικά όσο και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης.

-Τα 150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα δυναμώνουν την καρδιά μας, καθώς σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Circulation βρέθηκε ότι 2,5 ώρες άσκησης την εβδομάδα μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης παθήσεων της καρδιάς ειδικά στη γυναίκα κατά 14%!

-Προχωρώντας βλέπουμε πως με  210 λεπτά χρόνου άσκησης εβδομαδιαίως βελτιώνεται ο έλεγχος του σακχάρου στο αίμα, κάτι που μπορεί να σταματήσει την εμφάνιση διαβήτη τύπου ΙΙ, σύμφωνα με έρευνα του Journal of Science and Medicine in Sport.

-Τέλος, αυξάνοντας το χρόνο στα 275 λεπτά και σπάζοντας τον σε προπονήσεις των 55 λεπτών 5 φορές την εβδομάδα- με συνδυασμό φυσικά σωστής διατροφής μπορούμε να χάσουμε ένα 10% του βάρους μας και να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα αποκτώντας παράλληλα ένα τέλεια γραμμωμένο σώμα!

Διαβάστε ακόμη:

Για επίπεδη κοιλιά και σμιλευμένους γλουτούς!

Ανακουφίστε τα πρησμένα σας πόδια!

Τονώστε και γραμμώστε τα μπράτσα σας!

Keywords
Τυχαία Θέματα