Η Σελήνη στο ζώδιο του Ταύρου

Συναισθηματική σταθερότητα

από τη Μπέλλα Κυδωνάκη

Είσαστε επικεντρωμένοι στο υλικό επίπεδο και τα συναισθήματά έλκονται από υλικές ανέσεις και υπάρχοντα. Θέλετε το καλύτερο από το κάθε είδος και σπάνια συμβιβάζεστε με κάτι λιγότερο. Η Σελήνη στον Ταύρο είναι στην έξαρση της (που σημαίνει ότι είναι σε μια από τις καλύτερες

θέσεις). Αυτό φέρνει στην επιφάνεια την στοχαστική και σταθερή πλευρά της Σελήνης και μειώνει την μεταβλητότητά της.

Καμία κατάσταση δεν θα μπορέσει να σας κλονίσει από τα ιδεώδη σας. Είσαστε τυφλά πιστοί, συναισθηματικοί, τρυφεροί και συνεσταλμένοι. Μπορεί να σας λείπει η αυθεντικότητα για αυτό μην είστε πολύ κολλημένοι στις συνήθειές σας.

Στις εντυπώσεις των αισθήσεων αντιδράτε αργά και σταθερά. Η μνήμη σας είναι ακριβής. Θα συλλογιστείτε μια πράξη πολύ καιρό, εκτιμώντας συνθήκες, ηθική και ιδεώδη. Θα αφομοιώσετε πρώτα τα στοιχεία και θα δράσετε με βάση τις πληροφορίες σας με αργό και σταθερό τρόπο.

Σας είναι δύσκολο να αλλάξετε γνώμη και μπορεί να απεχθάνεστε κάθε παρεμβολή, από την στιγμή που έχετε πάρει την απόφασή σας. Είσαστε αποφασιστικά άτομα, με καλή ανεπτυγμένη διαίσθηση και ακέραιη κρίση.

Θέλετε να διαπρέπετε σε οτιδήποτε κάνετε. Σας αρέσει να αποκτάτε, όχι μόνο γη αλλά και αντικείμενα που έχουν αξία όπως αντίκες, πίνακες και γενικά οτιδήποτε έχει υλική αξία.

Οι αισθήσεις της αφής και της γεύσης είναι υψηλά αναπτυγμένες και πιθανότατα έχετε ευχάριστη φωνή στην ομιλία και στο τραγούδι. Σας αρέσει η μουσική, η ζωγραφική, ο χορός και όλα τα πράγματα που κάνουν την ζωή ποιο ευχάριστη και έχετε ανάγκη να ικανοποιείτε την όρεξη σας.

Καλοδέχεστε μόνο τις ιδέες εκείνες που αρμόζουν στον σταθερό σας χαρακτήρα και δεν σας δημιουργούν ανασφάλεια και αναστάτωση στην ζωή σας.

Είσαστε υπερβολικά συντηρητικοί και τυπικοί και μερικές φορές μπορεί να γίνεστε στενοκέφαλοι. Πρέπει να προσέχετε να μην δείχνετε υπερηφάνεια, τεμπελιά, ζήλεια και υπερβολικό πείσμα. Από την στιγμή που θα αποφασίσετε τι δρόμο να πάρετε, προχωράτε μπροστά και χωρίς παρέκκλιση.

Σπάνια καταφέρνετε να εγκαταλείψετε την οικογενειακή παράδοση ή την ανατροφή και τα ιδεώδη που σας μετέδωσε η μητέρα σας, με την οποία είσαστε στενά -κι όχι απαραίτητα ευχάριστα- δεμένοι. Ψάχνετε αφοσιωμένες και μακρόχρονες σχέσεις στην φιλία τον έρωτα και τον γάμο. Πάντως είναι η λιγότερο καταστροφική Σελήνη για το ίδιο το άτομο και κατά κάποιο τρόπο ξέρετε ενστικτωδώς να προστατεύεστε. Γι’ αυτό δεν ξεχνάτε να ξεκουράζεστε ή ότι χρειάζεται να καλύψετε όλες τις οργανικές σας ανάγκες. Ξεπερνάτε τις δυσκολίες της ζωής μέσα από υγιείς και απλές λύσεις. Ίσως καμιά φορά η αληθινή λύση στην ζωή μας να μην είναι η περίπλοκη φιλοσοφία αλλά κάτι απλό όπως «κοιμήσου τώρα και αύριο σκέφτεσαι» ή «φάε να μην πεινάς και ύστερα λύνεις με την ησυχία σου το πρόβλημά σου».

Όταν δεν έχετε να αντιμετωπίσετε προβλήματα, έχετε την διάθεση για υλική δημιουργία.

Είναι σπάνιο να γονατίσετε ψυχικά ή να παρουσιάσετε διαταραχές, παρά μόνο όταν στερείστε τα υλικά αγαθά και δεν έχετε τίποτα στο πορτοφόλι σας, τότε μπορεί και να πάθετε κατάθλιψη. Όταν πληρώνετε και τακτοποιείτε τα οικονομικά σας, αμέσως νοιώθετε ψυχικά και σωματικά καλύτερα. Η πολύ γνωστή φράση « λύσε μου τα υλικά προβλήματα και τα ψυχικά τα αναλαμβάνω εγώ» σας αντιπροσωπεύει κι είναι αυτό τελικά φανερώνει υγεία και ζωντανό ρεαλισμό.

Μερικές φορές η κηπουρική, η γλυπτική αλλά και η ζαχαροπλαστική είναι χόμπι που σας κάνουν και ξεδίνετε.

Στον χάρτη ενός άνδρα σημαίνει ότι έλκει μια πιστή σύντροφο που ενθαρρύνει τις φιλοδοξίες του.

Keywords
Τυχαία Θέματα