Η τριπλή σύνοδος που άλλαξε τον κόσμο- μέρος Β΄

Mετά την ...τρομερή συνάντηση Ουρανού και Ποσειδώνα το 576 π.Χ., το επόμενο ραντεβού των δύο πλανητών δόθηκε στους Διδύμους, λίγο πριν το 400 π Χ.


Στο προηγούμενο άρθρο είδαμε κάτω από ποιές συνθήκες αναδύθηκε η κλασική περίοδος στην αρχαία Ελλάδα. Η τριπλή σύνοδος Ουρανού, Ποσειδώνα και Πλούτωνα στον Ταύρο έθεσε τις βάσεις του σύγχρονου πολιτισμού με την συνέχεια να είναι ανάλογα εντυπωσιακή.

Να πως περιγράφονται όλα στο βιβλίο μου «Η Αστρολογία του 21ου αιώνα» των εκδόσεων Ερεχθηίς, που μπορείτε πάντα να παραγγείλετε στο e-shop του astrology.gr.

Η Ελληνιστική άνοιξη

Ένας κόσμος σε κίνηση

Οι σύνοδοι του Ουρανού με τον Ποσειδώνα (συμβαίνουν κάθε 180 χρόνια περίπου), ακολουθούν πιστά τη ζωδιακή σειρά από τον Κριό στον Ταύρο κ.ο.κ, κάνοντας κατά μέσο όρο δύο συνόδους ανά ζώδιο. Έτσι μετά την ...τρομερή συνάντηση του 576, το επόμενο ραντεβού των δύο πλανητών δόθηκε στους Διδύμους, λίγο πριν το 400 π Χ. Μια από τις πρώτες τους «αποφάσεις» ήταν η υιοθέτηση του Ιωνικού αλφαβήτου, μια ενέργεια, που αποδείχθηκε πολύ σημαντική στην διαμόρφωση της κοινής Ελληνικής γλώσσας, που λίγο αργότερα θα μιλούσαν σε όλη την Οικουμένη.

Τόσο οι Δίδυμοι, όσο και το πολικό τους ζώδιο ο Τοξότης χαρακτηρίζονται από την ελευθερία του λόγου και την αναζήτηση πληροφοριών και γνώσεων, έξω από περιορισμούς και αυστηρά δόγματα. Τα ενδιαφέροντα τους συχνά καταλήγουν να είναι κοινά: Γλώσσα, Παιδεία, Επικοινωνία. Η διαφορά τους είναι ότι οι Δίδυμοι δεν έχουν καν ηθικό πλαίσιο, ενώ ο Τοξότης αρέσκεται να...νομολογεί. Μια τέτοια νοοτροπία, με δεδομένη την πολυμέρεια και την...ταξιδιάρικη διάθεση είναι φυσικό να συμβάλει στη γεφύρωση της απόστασης ανάμεσα στους πολιτισμούς και τη χαλάρωση της περιχαράκωσης τους.

Έτσι η ενεργοποίηση των δύο ζωδίων δημιούργησε τον πλουραλισμό και την ελευθερία σκέψης της ύστερης κλασικής και της Ελληνιστικής περιόδου, της μόνης στην αρχαιότητα που "επέτρεψε" και την τεχνολογική ανάπτυξη. Με την πολύτιμη συνδρομή τους όλοι οι κλάδοι της γνώσης ...πετούσαν!

Μετά τη σύνοδο του 404, ακολούθησε μια ακόμη στους Διδύμους το 234-232 π Χ, που άπλωσε την επιρροή των δύο ζωδίων μέχρι το 65 π Χ περίπου.

Οι Δίδυμοι δρομολόγησαν νέες ερμηνείες και πρακτικές λύσεις στα πλαίσια της λογικής, ενώ ο «συνένοχος» Τοξότης έκανε αισθητή την παρουσία του, συμβάλλοντας όχι μόνον στο μωσαϊκό των ιδεών αλλά και τα ποικίλα εξερευνητικά ταξίδια, όπως αυτά του Νέαρχου και του Πυθέα.

Με την επαφή των πολιτισμών άλλαξαν δραματικά τα δεδομένα και στην Αστρολογία. Η παράδοση της Μεσοποταμίας αναμείχθηκε με την Ινδική, την Αιγυπτιακή αλλά και την Ελληνική Αστρολογία, αφήνοντας ανοιχτό το δρόμο για πλήθος νέων εφαρμογών. Ο Βηρωσός και ο Μανέθωνας είναι οι πιο γνωστοί πρωταγωνιστές αυτής της όσμωσης.

Όλες οι σχετικές εξελίξεις βέβαια, δεν ήταν καθόλου ξένες με τη φύση του Ζυγού, που στην Εποχή του πολικού του ζωδίου, συνέβαλε αποφασιστικά όχι μόνον στην αναζήτηση της αρμονίας και τις εκδηλώσεις του αρχαίου πνεύματος αλλά κ

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Astrology.gr