Ο Ήλιος στο Ζώδιο του Υδροχόου

Αέρινο, Σταθερό, Θετικό. Πιστεύουν στην ελευθερία και τη μυστικότητα, έχουν δε ενωτικές τάσεις.

από τη Μπέλλα Κυδωνάκη

Ο Υδροχόος είναι το ζώδιο του οίκτου που συμβολίζεται με κάποιον που μεταφέρει νερό και το χύνει μεγαλόψυχα, όπου το νερό εδώ συμβολίζει τον άνθρωπο.

Μέρος του σώματος: Αστράγαλοι, κνήμη, αντικνήμιο, κυκλοφορικό σύστημα.

Ποιότητα - στοιχείο: Αέρινο, Σταθερό, Θετικό.

Φυσικός οίκος: 11ος

Πλανήτης: Παραδοσιακά ο Κρόνος, τώρα και ο Ουρανός,

Ημέρα: Σάββατο

Μέταλλο: Μόλυβδος, Ουράνιο

Αριθμός: 4

Ημερομηνίες:

20 Ιανουαρίου – 20 Φεβρουαρίου.

Χρώμα: Μπλε ηλεκτρίκ

Ο Ήλιος στο ζώδιο του Υδροχόου

Χαρακτηρίζονται σχεδόν πάντα από ανασχηματισμούς και μετασχηματισμούς και κοινωνικά προγράμματα για καλυτέρευση της ζωής.

Κατά κανόνα αποβλέπουν στην ανθρωπότητα και η σκέψη και η δράση τους είναι πάντα πιο προχωρημένα από το παρόν.

Έχουν καλή κρίση για τα προβλήματα του μέλλοντος που απασχολούν το ανθρώπινο γένος, δίνοντας έτσι την δυνατότητα να επηρεάσουν την πρόοδο που αφορά την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής.

Ο συντηρητισμός και οι πατροπαράδοτες θέσεις δημιουργούν προβλήματα στις αλλαγές που εμπνέουν τους Υδροχόους, αν και δεν το βάζουν κάτω.

Συνήθως έχουν αποφασίσει πριν δράσουν και συχνά ανατρέπουν μόνιμες καταστάσεις.

Γενικά αποτελούν μια παράδοξη μερίδα στην ανθρώπινη φύση.

Χαρακτηρίζονται από πείσμα, ασυνέπεια, αφιλοκέρδεια, κολακεία, ανεκτικότητα, υπομονετικότητα, επαναστατικότητα αλλά αγαπούν και την ειρήνη.

Η συμπεριφορά τους γενικώς είναι εκκεντρική κι αυτό δυσκολεύει τους άλλους να τους καταλάβουν.

Πιστεύουν στην ελευθερία και την μυστικότητα, έχουν δε ενωτικές τάσεις.

Παίρνουν ικανοποίηση από την φιλία και την συντροφιά η οποία όμως τους προσφέρεται μέσω ομαδικών δραστηριοτήτων, οι οποίες αποτελούν την βάση για την εσωτερική τους εμπιστοσύνη και για την αίσθηση της ευημερίας τους.

Έχουν φίλους από πολλές τάξεις, άνδρες και γυναίκες όλων των ποιοτήτων και κατηγοριών.

Τα κριτήρια επιλογής είναι τα κοινά ενδιαφέροντα και οι διανοητικά αρμονικές σχέσεις και όχι βάση δογμάτων και καταγωγής.

Δεν έχουν θρησκομανία ούτε είναι φαντασμένοι ενδιαφερόμενοι ελάχιστα για τα κοινωνικά καθιερωμένα.

Συνήθως ψάχνουν για αξίες απολυτρωμένες σε ένα πρόσωπο και σπανιότερα ηθικές κρίσεις, για χαρακτήρα η το στυλ ζωής κάποιου άλλου.

Οι περισσότεροι Υδροχόοι αποδέχονται τους ανθρώπους όπως είναι.

Συνήθως είναι αντικειμενικοί στις μεταρρυθμίσεις και αφοσιωμένοι για μια γενικότερη καλυτέρευση της ζωής.

Παρόλο του ότι ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους και την ανθρώπινη κατάσταση πραγματικά, δεν εντάσσονται συναισθηματικά με την πλειοψηφία των φίλων τους, έχουν δηλαδή σχέσεις και δραστηριότητες απρόσωπες.

Όντας ο Υδροχόος από φυσικού του επαναστάτης, η ιδιοσυγκρασία του θα καταρρεύσει από μια συμβατική ζωή, αλλά είναι από τους ανθρώπους που εκπαιδεύονται εύκολα γιατί έχει μυαλό για εκπαίδευση και το αστραφτερό του πνεύμα γεννάει ιδέες για χρήση του εκπαιδευμένου νου.

Το ρήμα του Υδροχόου είναι γνωρίζω.

Η απαίτηση για προσωπική ελευθερία είναι επίμονη αλλά η αφοσίωση του σε εκείνου που θα δεχτούν μια φιλική σχέση μέσα στα όρια αυτής της συνθήκης θα είναι πιστή και ειλικρινής.

Η υπερβολική ή η κακή χρήση των χαρακτηριστικών αυτών θα δημιουργήσει έναν επαναστάτη απέναντι στον καθετί, ένα άτομο που η σταθερή του άποψη του είναι ότι κάθε τι συνηθισμένο είναι και λαθεμένο και ότι οι ιδέες του για δραστική αλλαγή είναι εκείνες που θα έπρεπε να υιοθετήσει όλος ο κόσμος. Είναι ο φανατικός μεταρρυθμιστής η ο τύπος του δικτάτορα και οι ιδέες του για δραστική αλλαγή κατά την κρίση του πρέπει να ασπαστεί όλος ό κόσμος..

Η πρωτοτυπία του θα γίνει εκκεντρικότητα. Η ειλικρίνεια του θα καταντήσει απλή έλλειψη τακτ. Η Κρόνια όψη θα εκδηλωθεί σαν κατάθλιψη και απομόνωση.

Αναχαίτιση των φυσικών χαρακτηριστικών του θα προκληθεί, αν υποβληθεί σε μια υπερβολική συμβατική ανιαρή, περιορισμένη ζωή. Θα γίνει ψυχρός και δεν θα ικανοποιείτε εύκολα.

Οι γυναίκες Υδροχόοι είναι πάντα πολύ φιλικές σε όλες τις προσωπικές σχέσεις που έχουν. Ντύνονται ανέμελα ή εξτρίμ. Έχουν πάντα μια ξεχωριστή πινελιά πάνω τους γιατί τους αρέσει να είναι λίγο διαφορετικές από τις άλλες γυναίκες σε σχέση με την εμφάνιση. Γενικά είναι πολύ πιστές αλλά δεν βγάζουν αυτό που νιώθουν εύκολα στους άλλους. Δείχνουν τις πιο πολλές φορές αποστασιοποιημένες. Σαν μητέρες είναι πολύ σωστές και μερικές φορές αυταρχικές.

Στον έρωτα οι Υδροχόοι είναι και εκεί παράδοξοι. Έχει την πιστότητα των σταθερών ζωδίων (σε εκείνον που αγαπάει την συγκεκριμένη περίοδο) αλλά και την απόσπαση και την έλλειψη συναισθηματισμού του Αέρα. Για να διατηρηθεί μια ευτυχισμένη συνύπαρξη ο άλλος που σχετίζεται μαζί του θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο Υδροχόος θέλει να είναι ελεύθερος να ασχοληθεί με τα διανοητικά ενδιαφέροντα και να κυκλοφορεί ανάμεσα στους φίλους της λέσχης ή ομάδας που συνδέεται μαζί της. Για να κρατηθεί ο γάμος τους πρέπει να συντηρούν την προσωπικότητά τους σε όλες τις σχέσεις. Τους ελκύει πάντως κάτι το διαφορετικό.

Σαν παιδί ο Υδροχόος θα είναι υγιής και ευτυχισμένος. Η καλή κυκλοφορία τον κρατάει ζεστό και σε φόρμα. Συνήθως είναι όμορφος και οι γονείς του είναι υπερήφανοι για αυτόν. Θα έχει πρωτότυπες και επινοητικές ιδέες που πρέπει να ενθαρρύνονται με οποιοδήποτε δυνατό τρόπο και η εκπαίδευση που θα λάβει θα αποτελέσει ένα θεμέλιο που πάνω θα κτίσει το οικοδόμημα της σκέψης. Δίχως καλλιέργεια η τάση του για πρωτοτυπία μπορεί να φτάσει στην επαναστατική ακρότητα ότι γνωρίζει καλύτερα και ότι όλες οι κοινότυπες ιδέες είναι απηρχαιωμένες και θα γίνει δύστροπος και εκκεντρικός. Δεν θα φέρει αποτέλεσμα μια συναισθηματική παράκληση αλλά άμα κερδίσετε την καρδιά του, κάτι διαφορετικό από το απλό συναίσθημα. Το μόνο που του χρειάζεται είναι να του μάθετε να μην κάνει επίδειξη.

Βασική αρχή

Αλτρουιστική κατεύθυνση, προοδευτική δράση, ομαδικές προσπάθειες, εφευρετικό πνεύμα και συμπεριφορά ασυνήθιστη και μη προβλέψιμη.

Εργασία

Στον ελεύθερο χρόνο τους αρέσει να πειραματίζονται με νέες ιδέες, κάποιοι επινοούν χρήσιμα μηχανήματα, άλλοι ασχολούνται με μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα σπορ. Συνήθως είναι γύρω από επιστημονικά, τεχνολογία αποκρυφισμό.

Επάγγελμα

Αστρολόγος, έμπορος αυτοκινήτων, εφευρέτης, μηχανικός μοτοσυκλετών, μηχανικός, μηχανολόγος, ηλεκτρολόγος, νευρολόγος, ψυχίατρος, πιλότος, ψυχολόγος, χειριστής ραντάρ, σταθμοί ραδιοφώνων και τηλεόρασης, τεχνικοί ακτινών.

Αρρώστιες

Αρρώστιες του κυκλοφορικού συστήματος, όπως σκλήρυνση των αρτηριών και κιρσοί. Προδιάθεση για τραυματισμούς στην γάμπα και στον αστράγαλο. Με τα οποία σχετίζεται ανθρωπιστής, παραδοσιακά γιατί συνήθως τα οστά που σπάζουν συχνότερα είναι το καλάμι και ο αστράγαλος. Επιπλέον λόγω του Ουρανού είναι ο Δείκτης των καταγμάτων.

Θέματα που υπάγονται στον Υδροχόο με δείκτη τον Ουρανό (αλλά και με τον Κρόνο που είναι η παραδοσιακή σύνδεση)

Αεροναυτική, αστράγαλοι, αστρολογία, συνεργατικές εταιρίες, αποσπασμένη γνωριμία, εκκεντρικότητα, ελεύθερη σκέψη, ανθρωπισμός, φως, παράδοξα, θετικός αποκρυφισμός, ραντάρ ραδιαισθησία, ραδιόφωνο, ακτίνες, αεροπόρος, φωτογράφος, ακτινολόγος, τηλεπάθεια, τηλεόραση, κύματα.

Θετικά χαρακτηριστικά του Υδροχόου

Ανεξάρτητος, εφευρετικός, ανεκτικός, ατομικιστής (είναι κάποιος που πιστεύει στον εαυτόν του, που πιστεύει στη μοναδικότητα του ατόμου), προοδευτικός, μοναδικός, επιστημονική φλέβα, λογικός, ανθρωπιστής, διανοούμενος, αλτρουιστής.

Αρνητικά χαρακτηριστικά του Υδροχόου

Απρόβλεπτος, ιδιότροπος, βαριέται τις λεπτομέρειες, ψυχρός, πολύ καθηλωμένος στην γνώμη του, εκκεντρικός, ριζοσπαστικός, απρόσωπος, απείθαρχος.

Φυσική εμφάνιση

Έχουν γενικά καλό σκελετό, και στενόμακρο πρόσωπο. Η όψη τους γενικά είναι γεμάτη ζωή και χρώμα.

Διάσημοι Έλληνες Υδροχόοι

Ιωάννης Καποδίστριας, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Γαβράς, Μίμης Δομάζος, Έλενα Παραρίζου, Καλομοίρα, Ρούλα Κορομηλά

Διάσημοι Ξένοι Υδροχόοι

Αβραάμ Λίνκολ, Φράνκλιν Ρούσβελτ, Τόμας Έντισον, Γαλιλαίος, Ιούλιος Βερν, Τζων Τραβόλτα, Πωλ Νιούμαν, Βανέσα Ρεντκρέιβ, Ρόναλντ Ρέιγκαν, Μότσαρτ, Λόρδος Βύρων, Δαρβίνος, Κάρολος Ντίκενς, Μανέ, Κριστιάν Ντιόρ, Τσάρλς Λίντμπερ, Τζένιφερ Ανιστον, Όπρα

Keywords
ζωδιο, ηλιος, ο ηλιος, Τόμας Έντισον, Ιούλιος Βερν, Τσάρλς Ντίκενς, μπλε, δραση, στυλ, αφοσίωση, ειλικρίνεια, εμφάνιση, φως, παπανδρεου, αστρολογια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, αμα, αυτοκινητα, γαμος, γνωμη, καταθλιψη, κνημη, οψη, ραδιοφωνο, τηλεοραση, υδροχοος, φιλια, φως, ανδρεας παπανδρεου, ατομο, αφοσίωση, ακτινες, βυρων, γαβρας, γινει, γνωριμια, γονεις, δαρβινος, δυνατοτητα, ελενα, ευκολα, ειλικρίνεια, ειλικρινης, ειρηνη, εκπαιδευση, ελευθερια, ελλειψη, ενδιαφεροντα, εμφάνιση, επρεπε, τεχνολογια, ζωη, ζωης, υγιης, ιδεες, θετικο, καποδιστριας, κυματα, κρονος, λεπτομερειες, λορδος βυρων, μιμης, μηχανικος, μπλε, μοτσαρτ, μοτοσυκλετες, μυαλο, νερο, παντα, ουρανος, οικος, ορια, οπρα, οστα, παιδι, ρημα, πιστη, πεισμα, πιλοτος, προβληματα, προγραμματα, ρανταρ, ρουλα κορομηλα, στυλ, ταση, τυπος, φυση, φορμα, χρωμα, ιουλιος, καρδια, κωστας, ψυχολογος, θεσεις
Τυχαία Θέματα