Audi S6, Audi S6 Avant και S7 Sportback

Με 420 ίππους από νέο κινητήρα V8 με διπλό turbo, τα νέα S6 και S7 εμφανίζονται για να συναρπάσουν και προφανώς το καταφέρνουν, έστω και εξ αποστάσεως.

Κρατήστε τα απαραίτητα και συνεχίστε στις φωτογραφίες. Κινητήρας TFSI 4λιτρος V8 με δύο turbo, άμεσο ψεκασμό, 420 ίππους και 56,1 kgm ροπής. Με νέο σύστημα διακοπής τροφοδοσίας στους 4 από τους 8 κυλίνδρους όταν

το αυτοκίνητο κινείται με σταθερή ταχύτητα και δεν υπάρχουν απαιτήσεις από τον οδηγό για δυναμικές επιδόσεις, ενώ επιπλέον διαθέτει και σύστημα Start/Stop.

Όλα τα παραπάνω, με μια μέση κατανάλωση της τάξεως των 9,6 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα και με δυνατότητα επίτευξης των 100 χλμ./ώρα από στάση, σε 4,6” (S6 σεντάν, το Avant χρειάζεται 4,7”). Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι S-Tronic, 7τάχυτο και η μετάδοση της κίνησης γίνεται και στους 4 τροχούς με το δημοφιλές σύστημα quattro στην πλέον εξελιγμένη του μορφή (προαιρετικά, προσφέρεται και sport διαφορικό για τον πίσω άξονα).

Η αερανάρτηση ανήκει στο βασικό εξοπλισμό, όπως και οι 19άρες ζάντες αλουμινίου (με τις 20άρες να είναι προαιρετικός εξοπλισμός για το S6 και τις 21 ιντσών να είναι προαιρετικές στο S7). Με δεδομένο το ότι σε αυτές τις εκδόσεις τον πρώτο λόγο τον έχουν οι επιδόσεις και η δυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, λίγη σημασία έχει αλλά μπορείτε να σημειώσετε πως ο χώρος των αποσκευών είναι 530 λίτρα για τη σεντάν έκδοση, 565 για την Avant, ενώ ο αντίστοιχος του S7 Sportback έχει χωρητικότητα 535 λίτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα