Continental 2012: H συνεχής ανάπτυξη είναι ο στόχος

Το τμήμα ελαστικών της Continental, της κορυφαίας προμηθεύτριας εταιρείας στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, έκλεισε την οικονομική χρήση του 2011 με αύξηση κερδών.

«Με το συνολικό τζίρο από τα ελαστικά επιβατικών και ελαφρών φορτηγών και φορτηγών να φτάνει τα 8,8 δισ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη προ τόκων και φόρων να αγγίζουν το 1,2 δισ. ευρώ περίπου, επιτύχαμε παρά το απαιτητικό περιβάλλον, αύξηση των κερδών μας κατά 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος», αναφέρει ο Νικολάϊ Σέτζερ, μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου και Διευθυντής του τμήματος ελαστικών.

«Αν λάβουμε υπόψη

και την ιδιαίτερα υψηλή οικονομική επιβάρυνση 1 δισ. ευρώ που υπέστη το τμήμα ελαστικών λόγω των αυξανόμενων τιμών στις πρώτες ύλες, είμαστε περήφανοι για τα κέρδη στον όμιλο Continental και θα τα αξιοποιήσουμε για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης που έχουμε προγραμματίσει». Από την 1η Αυγούστου 2011, που ενσωματώθηκαν οι τομείς ελαστικών για επιβατικά οχήματα, ελαφρά φορτηγά και φορτηγά στο τμήμα ελαστικών, το τμήμα έφτασε στις 31/12/2011 να απασχολεί 41.135 εργαζόμενους παγκοσμίως σε 22 εγκαταστάσεις παραγωγής και ανάπτυξης. Ο κ. Σέτζερ προβλέπει εξαιρετικές ευκαιρίες ανάπτυξης στη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα.

«Έχουμε ξεκινήσει ένα νέο ειδικό επενδυτικό πρόγραμμα ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ περίπου» με το οποίο η εταιρεία στοχεύει να συμμετάσχει στην ανάπτυξη των υποσχόμενων αυτών περιοχών και να προσαρμόσει μακροπρόθεσμα τον όγκο παραγωγής ελαστικών για επιβατικά και φορτηγά στις ανάγκες των περιοχών αυτών. Το σχέδιο για το διπλασιασμό της παραγωγικότητας έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή στο Καμακάρι της Βραζιλίας από τις αρχές του 2011, ενώ στην Καλούγκα της Ρωσίας ξεκίνησε το Νοέμβριο με την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου.

Στην Ινδία, μετά την εξαγορά της Modi Tyres Company Ltd, της ινδικής εταιρείας παραγωγής ελαστικών και παράλληλα με την αύξηση της παραγωγής ελαστικών για φορτηγά, ο όμιλος έχει προγραμματίσει την αύξηση της παραγωγής ελαστικών και για επιβατικά οχήματα. Επιπλέον, στις Ηνωμένες Πολιτείες, παράλληλα με την επέκταση του εργοστασίου στο Μάουντ Βέρνον του Ιλλινόις, θα ξεκινήσει σύντομα η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στο Σάμτερστη Νότια Καρολίνα. Οι νέες εγκαταστάσεις παραγωγής θα εξυπηρετούν κυρίως τις ανάγκες της εκάστοτε τοπικής αγοράς. Περίπου 300 με 500 εκατομμύρια ευρώ θα επενδυθούν στην επέκταση των ήδη υπαρχόντων εργοστασίων, προκειμένου η Continental να αποκτήσει πρόσβαση στις αναπτυσσόμενες αγορές σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2011, το τμήμα ελαστικών διέθεσε στην παγκόσμια αγορά περίπου 122 εκατομμύρια ελαστικά για επιβατικά οχήματα και 7 εκατομμύρια ελαστικά για φορτηγά.

Αλλά και η εμπορική δραστηριότητα στον τομέα ελαστικών πρώτης τοποθέτησης για επιβατικά οχήματα αναπτύχθηκε με πυρετώδεις ρυθμούς το περασμένο έτος. Τώρα, το ένα τρίτο των ευρωπαϊκών και το ένα έκτο των αμερικανικών επιβατικών οχημάτων βγαίνουν από το εργοστάσιο παραγωγής «φορώντας» ελαστικά Continental. Στην Κίνα και τη Ρωσία, έχο

Keywords
Τυχαία Θέματα