Euro 2012: Διεθνής υπόκλιση στη «γαλανόλευκη»

Σύσσωμος ο ξένος Τύπος αποθεώνει την Ελλάδα για την επική της πρόκριση επί της Ρωσίας στα προημιτελικά του Euro 2012.

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά κατάφερε η Ελλάδα να πάρει μεγάλη πρόκριση με 1-0 επί της Ρωσίας με αποτέλεσμα ο διεθνής Τύπος να αποθεώνει την ομάδα του Φερνάντο Σάντος.

Ας αρχίσουμε από τα… ρώσικα όμως: «Άδοξο τέλος για

την Εθνική ομάδα: Η Εθνική ομάδα έχασε το τελευταίο ματς του γκρουπ από την Ελλάδα (0-1) και αποχαιρέτισε το Euro», αναφέρει η Soviet Sport για τον αποκλεισμό της Ρωσίας.

«Μία ψυχωμένη εμφάνιση από την Ελλάδα και ένα λάθος της ρωσικής άμυνας έδωσαν στους Έλληνες την απρόσμενη νίκη και βρήκαν τους Ρώσους να αποκλείονται από τη φάση των ομίλων», αναφέρει η RIA Novosti.

Πάμε και στα αποθεωτικά τώρα: «Η Ελλάδα παρέμεινε στην EΥΡΩΖΩΝΗ», αναφέρει στον τίτλο της η L’Equipe για να εξηγήσει: «Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη η Ελλάδα νίκησε τη Ρωσία και πέρασε στα προημιτελικά»!

«Είναι το 2012, αλλά θα μπορούσε να είναι το 2004. Η Ελλάδα είχε Αγιο και έκανε ό,τι και πριν από 8 χρόνια», αναφέρει η Globo από τη Βραζιλία!

«Ελληνική τραγωδία, αλλά για τους Ρώσους» αναφέρει η πορτογαλική Record που ξέρει καλά από ανάλογες περιπτώσεις! «Οι Έλληνες παραμένουν Σπαρτιάτες», αναφέρει η ισπανική Marca.

Οι Άγγλοι παραδόξως απέφυγαν τα πικρόχολα σχόλια για την πρόκριση της Ελλάδας:

Daily Mail: «Ελληνική τραγωδία για τους Ρώσους, με τον Αρσάβιν και την παρέα του να αποκλείονται από τη συνέχεια του Euro»

Soccernet.com: «Η Ελλάδα πετάει έξω τη Ρωσία. Η Ελλάδα προκάλεσε μία τεράστια έκπληξη καθώς έκλεισε θέση για τα νοκ-άουτ ματς με το γκολ του Γιώργου Καραγκούνη που απέκλεισε το φαβορί Ρωσία»

Sportinglife.com: «Mετά από μία δραματική βραδιά στον Α' όμιλο του Euro 2012, η Τσεχία και η Ελλάδα γιόρτασαν την πρόκριση στα προημιτελικά εις βάρος της Ρωσίας και της Πολωνίας».

Sun: «Ελλάδα-Ρωσία 1-0. Ο Γιώργος Καραγκούνης πήρε τα εύσημα καθώς η Ελλάδα έμεινε στο Euro. Το γκολ του εξασφάλισε μία σοκαριστική πρόκριση για την Ελλάδα στους "8" και έβγαλε εκτός συνέχειας το φαβορί του ομίλου, Ρωσία»

BBC: «Η νίκη της Ελλάδας αποκλείει τη Ρωσία. Ο Γιώργος Καραγκούνης σκοράρει και η Ελλάδα προκαλεί ένα από τα σοκ του Euro 2012, βγάζοντας εκτός συνέχειας τη Ρωσία»

Goal.com: «Σοκ για Ρωσία. Παρά το γεγονός ότι άνοιξε την αυλαία του Euro με μία εντυπωσιακή νίκη, η Ρωσία αποχαιρέτησε τη διοργάνωση χάνοντας με 1-0 από την Ελλάδα, η οποία συνεχίζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα